0
Evroliga

DUBLJEVIĆ: Postao sam Valensijanac a nekada mi je sve ovo bilo strano, Stefan Marković me je prihvatio kao mlađeg brata

Objavljeno: 04.04.18 u 14:24

Ovo je već šesta sezona kako crnogorski reprezentativac nastupa za Valensiju.

A kako je za sajt Evrolige otkrio Bojan Dubljević, uopšte ne planira da napušta ovaj španski grad.

Svega 20 godina je imao kada je iz Budućnosti prešao u Valensiju. Tada je sve za njega bilo novo, međutim uspeo je da se uklopi i postane jedan od najbitnijih igrača ovog španskog kluba.

– U početku je sve bilo teško za mene jer su ljudi drugačiji, drugačiji je bio i mentalitet. Međutim Valensija me je prihvatila kao da sam odavde. Svidela mi se Valensija kada sam došao, a sada mi se sviđa još više. Mislim da i Valensija voli mene. Šest godina je prošlo od kako sam došao i osećam se kao Valensijanac i cilj mi je da ostanem ovde što je duže moguće, rekao je Dubljević, a potom dodao:

– Jezik je bio najveća promena za mene, nisam govorio ni engleski ni španski. Ali mnogo mi je pomogao Stefan Marković, koji me je prihvatio kao mlađeg brata, bio je tu i hrvatski trener Velimir Perasović. Pomoglo je i to što svi igrači žive u istom kraju pa je sve lakše uz dobro društvo. Imamo neku specijalnu povezanost i mislim da je to jedna od jačih navijačkih baza u Evropi. Ja im se uvek zahvaljujem jer nam trebaju i kad dobijamo i kad gubimo. Kada smo u Kazanju osvojili Evrokup, navijači su bili sa nama, upali su na teren, a takođe smo se vraćali zajedno avionom i slavili titulu. Prošle godine kada smo dobili Valensiju ja sam se popeo na sto i vodio navijanje. Stvarno volim Valensiju sve više i voleo bih ovde da završim karijeru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter