0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PODGORICA ČEKA SPEKTAKL: Aleksandar Džikić- Pobediće ko bude manje grešio, Jure Zdovc- Budućnost u ‘Morači’ gubila samo kad su sudile evropske sudije

Objavljeno: 30.03.18 u 17:58

Košarkaši Budućnosti i Cedevite odigraće u nedelju majstoricu u Podgorici, u kojoj će biti odlučeno koja će od dve ekipe igrati za trofej ABA lige i plasman u Evroligu dogodine.

Pred susret u dvorani „Morača“ javnosti su se obratila treneri dveju ekipe, Jure Zdovc odnosno Aleksandar Džikić, koji su složni da će ovaj susret doneti mnogo više pritiska od prethodnih.

Slovenački stručnjak na klupi Cedevite ističe da je pred njegovom ekipom težak zadatak, ali veruje da uz igru poput one iz druge utakmice njegov tim može do velike pobede.

-Nemam neki poseban predosećaj šta će se dogoditi. Imali smo priliku da pobedimo u prvoj utakmici. Na papiru će ovo biti teže. Ali, svaka utakmica je priča za sebe. Moramo odigrati puno bolje, puno čvršće. Biće kompletno drugačija utakmica, jer je poslednja, s puno više pritiska na obe strane. Drugu utakmicu smo igrali na momente kako bih želeo. To treba ponoviti i još poboljšati. Sve će se brojati, i ta slobodna bacanja, svaki napad, svaka odbrana će biti jako bitna. Moramo biti pametni. Imamo par igrača koji se moraju kontrolisati u takvoj atmosferi. Moramo paziti na njih-, rekao je Jure Zdovc.

Zdovc je svestan da njegvom timu neće biti nimalo lako da dođu do trijumfa u „Morači“, gde je Budućnost izgubila svega tri utakmice ove sezone i to sve tri u Evrokupu (Darušafaka, Lokomotiva, Bajern).

-Igramo u teškoj atmosferi. Budućnost je izgubila kod kuće samo kad su bile evropske sudije, a ne iz regiona. Ali, uveren sam da ćemo imati pravi kriterijum i dati svoj maksimum-, rekao je trener Zagrepčana.

Zdovc je spreman i na moguća taktička iznenađenja kolege Aleksandra Džikića.

-Sve je moguće, iako nismo primetili da bi oni nešto menjali. Napadaće nas gde smo najslabiji, na Musu koji je naša najveća rupa u obrani, ali i on može biti dobar, kad hoće. Na niskom postu su nas dosta kaznili u prvoj utakmici. U drugoj smo već bili bolji, hrabriji. Moramo odigrati timsku odbranu. Ako ćemo opet ići na utakmicu od 90 poena, onda će biti teško-, zaključio je trener Cedevite.

Njegov kolega na drugoj strani, Aleksandar Džikić, ističe da njegov tim potpuno spreman dočekuje odlučujući meč sa Zagrepčanima.

-Mislim da je ekipa mentalno u redu, spremna, tokom cele sedmice smo dobro radili. Izuzetno je važno da ne ‘izgorimo’ tokom utakmice. Svega toga momci su svesni. Mislim da to neće biti problem. Što se nas tiče, mi smo mirni. Sve što treba da uradimo mi smo uradili. Čekamo mirni nedelju- rekao je Džikić.

Trener Budućnosti smatra da će na će u meču u koji ekipe ulaze od velikim pritiskom, kao pobednik izaći ona koja u takcim okolnostima bude manje grešila

-Radili smo cele godine da imamo tu prednost domaćeg terena u polufinalu. U međuvremenu smo igrali tako da smo zaslužili punu dvoranu. Je li to pritisak? Jeste. To smo mi birali. Svi će grešiti. I mi, i oni, i sudije. Ko najmanje bude grešio, pobediće. Oni su manje grešili u Zagrebu i pobedili, to je jednostavno. Želimo borbu za titulu, borbu za mesto u Evroligi, sve je jasno-, rekao je Džikić, koji je dodao da će dvorana „Morača“ biti najpunija do sada.

Šef stučnog štaba Podgoričana nije želeo puno da se bavi pitanjem sudija pred ovaj meč.

-Očekujem da bude na nivou završnice ABA lige. Dolaze ljudi koji sude najteže mečeve u Evropi… Ne možeš bolje da tražiš. Isti pristup arbitara biće prema nama i prema Cedeviti. Uradićemo sve što možemo da pobedimo, to je jedino u glavi svih u klubu-, zaključioje Aleksandar Džikić.

Utakmica između Budućnosti i Cedevite na programu je u subotu od 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter