0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ŽELJKO OBRADOVIĆ: Imao sam plan da počnem sa onima koji su najviše bili u ovoj dvorani…

Objavljeno: 22.03.18 u 21:10

Ove godine Željko Obradović je izašao pred srpske medije u znatno mirnijem raspoloženju nego prošle sezone.

Trener Fenerbahčea prošle godine je bio izrazito nezadovoljan vređanjem navijača Crvene zvezde, što je kasnije podiglo sve na mnogo veći nivo oglašavanjem i čelnika kluba, no ovog puta sve je bilo mnogo mirnije, baš kao što je bilo i na parketu tokom samog susreta.

– Važna utakmica jer smo želeli da obezbedimo poziciju i domaći teren pred plej-of. Imali smo uspona i padova, ali sam zadovoljan. Što se Zvezde tiče, iako nis imali šanse za prolaz, odigrali su dobro. Već sam rekao da su odigrali odličnu sezonu.

Interesantno, Gudurić, Kalinić i Veseli su imali najveću minutažu u turskoj ekipi.

– Nije bio plan da Gudurić, Veseli i Kalinić imaju najveću minutažu, tako je ispalo. Plan je bio da oni počnu utakmicu jer su Kalinić i Gudurić igrali za Zvezdu, a Veseli dugo bio ovde, ali je slučajno ispalo da oni odigraju najviše – istakao je Obradović, a zatim se dotakao zdravstvenog stanja Nikole Kalinića.

– Izlazi iz perioda od prošle godine od juna meseca kad je igrao poslednju utakmicu u plej-ofu, imao je pripreme reprezentacije, pa je dugo kuburio sa povredom. Kad se vratio desila se nova povreda, ali je izuzetno važan igrač za nas, njegova igračka inteligencija pomaže ekipi, pre svega u anticipiranju. Zna šta treba da radi da bi bio na nivou od prošle godine na kome je bio u plej-ofu i na fajnal-foru, kada ga očekujem na tom nivou – rekao je popularni ‘Žoc’.

Upitan o razvoju Marka Gudurića pod njegovom trenerskom palicom, Obradović je pohvalio srpskog reprezentativca:

– Marko ima cilj ispred sebe, dobro mu ide. Ja ću se potruditi da mu pomognem koliko mogu, ali od njega sve zavisi – zaključio je srpski trener.

Iz dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ – Strahinja Nikolić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter