0
Evroliga

EVROLIGA: Real slomio Žalgiris u završnici, strašna partija Micova nedovoljna za pobedu protiv Valensije

Objavljeno: 22.03.18 u 22:56

Košarkaši madridskog Reala slavili su na domaćem parketu nad ekipom Žalgirisa sa 88:81, u meču 28. kola najelitnijeg evropskog takmičenja.

Litvanci su na gostovanju u Španiji pružili snažan otpor „kraljevskogm klubu“, koji je slomljen tek u poslednjih pet minuta susreta.

Veći tok utakmice protekao je u izjednačenoj borbi dva tima, gde je ekipa Pabla Lasa najveću prednost imala sredinom druge deonice, kada su u jednom momentu poveli sa 34:26.

Ipak do poluvremena gosti su uspeli da stignu i prestignu prednost Reala, i na veliki odmor odu sa prednošću od tri poena, 44:41.

Treći kvartal doneo ne izjednačenu igru dva tima, gde je domaćin nešto boljom završnicom pred poslednjih deset minuta sebi obezbedio prednost od tri poena, a meč je prelomljen u poslednjim pet minuta u koji je domaćin ušao sa vođstvom od jednog poena.

Tada je usledila serija Treja Tompkinsa koji je sa šest vezanih poena doneo Madriđanima vođstvo od 81:74 i praktično prelomio ovaj susret.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Felipe Rejes sa 16 poena (6/7 za dva), Fabien Kozer je ubacio 14 poena, a Luka Dončić 11 uz sedam asistencije. Dvocifren je bio i Džejsi Kerol sa 10 poena.

Kod Žalgirisa prednjačio je Paulijus Jankunas sa 21 poenom, Arturas Milaksnis je dodao 14, a Kevin Pengos 12 poena.

Sličan razvoj događaja imali su i u Milanu, gde je Valensija kao gost slavila rezultatom 93:89.

Italijanski tim je ovaj susret otvorio nešto bolje od svog rivala, krajem prve deonice imao prednost od 20:11, međutim španski tim nije dozvolio da domaćinu da se odlepi i na poluvreme se otišlo sa prednošću Milana od tri poena. 43:40.

Treći kvartal doeo je rezultatsku klackalicu gde je Valensija na kraju u poslednji period prenela vođstvo od tri poena, a furiozni start u četvrtoj četvrtini im je na šest minuta pre kraja doneo prednost od devet poena.

Ipak Milano se nije predavao, već je na 40 sekundi pre kraja prišao na 90:89, ali je pobedu gostiju sa linije penala zapečatio Alberto Abalde.

Listu strelaca kod Valensije predvodio je Erik Grin sa 18 poena, dok su po 11 postigli Dubljević, Van Rosom i Plais (8sk).

Kod domaćina sjajnu partiju pružio je Vladimir Micov koji je susret završio sa 27 poena, pet skokova i četiri asistencije, Kurtis Džerels dodao je 17 poena, a Arturas Gudaitis 13, uz osam skokova.

Evroliga, 28. kolo:

Četvrtak

Crvena zvezda – Fenerbahče 63:80
Makabi Tel Aviv – Panatinaikos 75:76

Real Madrid – Žalgiris 88:81
Olimpija Milano – Valensija 89:93

Petak

18.00 Himki – CSKA
19.00 Brose Bamberg – Unikaha
20.00 Olimpijakos – Anadolu Efes
21.00 Barselona – Baskonija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter