0
Evroliga

EVROLIGA: Pešićeva Barsa ponizila Olimpijakos u Pireju, Himki odigrao i za Zvezdu

Objavljeno: 15.03.18 u 22:03

Košarkaši Barselone održai su čas košarke Olimpijakosu, slavivši na gostovanju u Pireju sa ubeljivih 90:63 u 26. kolu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Katalonski tim doživeo je preporod dolaskom Svetislava Pešića na njihovu klupu i verovatno se svaki navijač „blaugrane“ pita šta bi bilo da je srpski stručnjak od početka sezone preuzeo ekipu.

Barselona je na gostovanju u Pireju prosto pregazila ekipu Olimpijakosa, koja je samo tokom prvog poluvremena uspevala da im parira na terenu (38:40).

Nastavak je doneo totalnu dominaciju gostiju koji su u sred dvorane „Mira i prijateljstva“ demonstrirali silu na domaćinu i dva minuta pre kraja došli čak do +33 (88:55).

Crveno-beli su posebno stradali u poslednjoj deonici, koju je Barsa rešila u svoju korist sa 27:11 i na kraju ostvarila više nego ubeljiv trijumf koji im doduše neće pomoći kada je u pitanju plasman u plej-of.

Najefikasniji u redovima pobendika bio je Ante Tomić sa 19 poena i 10 skokova, a u stopu ga je pratio Adrien Moreman sa 17 poena i 12 skokova. Zapaženi su bili još i Petri Koponen sa 14 poena, Tomas Ertel sa 13 poena i sedam asistancija, dok je Pjer Oriola meč završio sa 12 poena i osam skokova.

Kod domaćina Džamel Meklin je ubacio 14 poena uz 12 skokova, a isti broj poena ubacio je i Jorgos Printezis. Vasilis Spanulis meč je završio sa 12 poena i pet asistencija.

Navijače Crvene zvezde posebno će obradovati rezultat iz Tel Aviva, gde je ekipa Himkija posle neizvesne završnice slavila nad Makabijem sa 94:91.

Iako su gosti iz Podmoskovlja sredinom druge deonice imali i 11 poena prednosti,ponos Izraela“ se početkom drugog poluvremena potpuno vratio u meč pa smo do kraja gledali izjednačenu borbu i neizvesnu završnicu.

Svega 36 sekundu pre kraja rezultat je iznosio 89:89, a meč je prelomio Antoni Gil sa pet vezanih poena u završnici kojim ruski tim otišao na 91:86 na 17 sekundi pre kraja.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je upravo Gil sa 24 oena i sedam skokova, dok je Aleksej Šved uz 22 poena dodao i 12 asistencija. Naš Stefan Marković meč je završio sa po pet poena i asistencija.

Kod domaćina Pjer Džekson je ubacio 25 poena uz sedam asistencija, dok se Dešon Tomas zaustavio na 16 poena i šest skokova.

EVROLIGA – 26. KOLO

Utorak

Armani – Real Madrid 77:88

Četvrtak

Crvena zvezda – Valensija 106:90
Brose Bamberg – Efes 88:79
Olimpijakos – Barselona 63:90
Makabi – Himki 91:94
Baskonija-Žalgiris

Petak

Fenerbahče -CSKA
Unikaha-Panatinaikos

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter