0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

LUKOVIĆ PRED POLUFINALE: Možemo da dobijemo Zvezdu kod kuće, dogodine možda Evroliga

Objavljeno: 14.03.18 u 22:50

Sve oči stručnog štaba Mornara uprte su kad centru Urošu Lukoviću, koji je neizvestan za prvi meč polufinala plej-ofa regionalnog šampionata.

Jedan od najboljih košarkaša Barana ističe da još uvek ima veliki hematom, koji ne ohrabruje pred prvi susret sa Crvenom zvezdom u dvorani „Aleksandar Nikolić“, koji je na programu ove subote.

– Imam veliki hematom, idem na terapije, pokušaću u četvrtak da primim plazmu i da se na taj način nađem u sastavu za prvi meč sa Crvenom zvezdom, ali i ako se to desi biću bez treninga. Nadam se iskreno da ću biti sposoban da u drugom meču odigram sa nekih 80 odsto mogućnosti-, rekao je Luković za “Danas”.

Bivši košarkaš Partizana smatra da Mornar ima snage da savlada crveno-bele u Baru, a ukoliko do toga dođe neće ni Beograđanima biti svejedno u eventualnoj majstorici.

– Mi smo protiv Zvezde u Baru vodili nekih 37 minuta, mislim da možemo da se nosimo sa njima, iako ih nijednom nismo dobili u regularnom delu. Ako u prvom meču budemo bili egal, sigurno ćemo ih dobiti u Baru i ukoliko dođe do majstorice nikome, pa ni njima, neće biti svejedno. Naš najveći kvalitet jeste brza igra, pronalaženje dobrih i jednostavnih rešenja u fazi tranzicije. Mišljenja sam da u ABA ligi retko koja ekipa može na kvalitetan način da brani našu igru u tranziciji i u tome vidim šansu u polufinalnoj seriji sa Crvenom zvezdom-, smatra Luković, koji ističe da bi dogodine voleo da se oproba možda i u Evroligi.

– O tome sve češće razmišljam, svi mi kažu da za tako nešto ima vremena. Razmišljam, ako u ABA ligi protiv Zvezde, Budućnosti, Partizana mogu svakome da ubacim po 20 poena, onda mogu to isto da uradim u bilo kojoj ligi u Evropi. Najviše bih voleo da odem u Tursku ili Španiju, možda više u Tursku. O tome ću razgovarati na leto sa mojim menadžerom Miškom Ražnatovićem, mada mi je i opcija ostanka u Mornaru veoma privlačna, pošto će se u Baru igrati Evrokup-, zaključio je Luković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter