0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ NA SLATKIM MUKAMA: Uz Đokovića, još jedan mladić iz ABA 2 bi uskoro mogao da zaigra za Srbiju?!

Objavljeno: 14.03.18 u 23:10

Srpski klubovi ove sezone imaju veoma zapaženu ulogu na Jadranu, kada je druga divizija u pitanju.

Pogotovo kada je reč o Borcu i Vršcu koji se nalaze na samom vrhu i KLS lige.

Borac je već odavno overio plasman na Fajnal for ABA 2 lige koji će se igrati baš u Čačku, a sinoćnom pobedom je blizu tog cilja i Vršac. Ekipa sa severa naše zemlje ove sezone igra na krilima poletnog Miroslava Pašajlića.

Momak koji se odlučio na hrabar potez, iako je imao ugovor sa Igokeom gde nije bio zadovoljan minutažom, napustio je Laktaše i pojačao Rojal Bosnu. Na startu sezone je bio ubedljivo najbolji igrač tog kluba i prvi u istoriji ABA 2 lige koji je napravio trpl-dabl učinak.

Potom se seli u Vršac iz želje da radi sa trenerom Đokićem i tamo pruža fenomenalne partije, u verovatno najboljoj formi svoje profesionalne karijere. To bi nekadašnjem mladom reprezentativcu moglo da ‘kupi’ mesto u reprezentaciji Srbije za neke od narednih kvalifikacionih prozora, pogotovo ukoliko se selektor Aleksandar Đorđević odluči za novu krv nakon ne toliko ubedljivih partija protiv Nemačke i Austrije.

Upravo Pašajlić je bio zvezda jučerašnjeg srpskog derbija u ABA 2 ligi koji je pripao Vršcu u Hali sportova protiv Dinamika (98:93). Tek nakon produžetka je rešeno pitanje pobednika, a ulaz u taj deo utakmice omogućio je 23-godišnji Novosađanin. Posle velike serije Dinamika od 10:1, Pašajlić je preuzeo odgovornost, ubacio je dve trojke i vezao osam poena za preokret svog tima, a na kraju utakmice ih je imao 23.

U ovoj sezoni Miroslav Pašajlić u proseku na Jadranu beleži 14 poena uz četiri asistencije i tri skoka, dok mladi bek u KLS ligi ima 13 i po poena prosečno, dva i po skoka i tri i po asistencije po meču, što ga čini najboljim asistentom ekipe.

FOTO: KK DINAMIK
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter