0
Evroliga

OČI KOŠARKAŠKE EVROPE UPRTE U NJIH: Održan sastanak Evrolige i FIBA, evo kakva je situacija

Objavljeno: 08.03.18 u 21:30

Čelnici dve košarkaške organizacije održali su u četvrtak sastanak, u pokušaju pronalaska kompromisa i rešenja problema sa kalendarom takmičenja nacionalnih selekcija.

Oči košarkaške Evrope bile u uprte ka čelnicima FIBA i Evrolige, međutim ni nakon ovog sastanka dogovor se još uvek ne nazire.

Naknon pomenutog sastanka iz Međunarodne košarkaške asocijacija (FIBA) poručili su da su od Evrolige dobili tri predloga za takozvani „međunarodni kalendar“ od kojih je jedan identičan onome koji su obili prošle godine.

Evroliga i dalje čvrsto stoji pri svojim zahtevima, da se mečevi nacionalnih selekcija održavaju tokom šest nedelja, između juna i septembra, kada traje pauza u najelitnijem evropskom takmičenju.

Čelnici FIBA se sa ovakvim predlogom i dalje ne slažu, pošto žele kontinuitet takmičenja reprezentacija tokom čitave godine, pošto smatraju da je to neophodno za razvoj košarke.

Dakle nakon ovog sastanka se može reći da dogovora dve strane još uvek nema, ali svakako postoji prostor za dogovor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter