0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Obradović u trileru preokrenuo minus 12, Budućnost poklekla u finišu u Turskoj

Objavljeno: 06.03.18 u 20:58

Odigrane su prve dve utakmice četvrtfinala Evrokupa, a u serijama su poveli Lokomotiva Kubanj i Darušafaka.

Lokomotiva iz Krasnodara uspela je da povede u seriji protiv Gran Kanarije i to nakon što je nadoknadila minus od 12 poena koliko je u prvom poluvremenu vodila španska ekipa.

U neizvesnoj završnici i poslednjoj četvrtini tim Saše Obradovića je poveo sa tri poena razlike, zatim je trojkom Radičevića Gran Kanarija izjednačila, a onda je usledila serija 6:1 i konačan ‘slom’ rivala za vođstvo u četvrtfinalnoj seriji.

Najefikasniji je bio Dmitri Kulagin sa 20 poena, 17 je imao Mardi Kolins, a Brajan Kvej je postigao 12 koševa. U taboru španskog tima Kzavije Rabaseda i Nikola Radičević su bili najistaknutiji sa po 11 poena.

Ekipa Budućnosti je u Turskoj umalo napravila veliko iznenađenje i ‘brejk’ protiv Darušafake, ali je poklekla u finišu. Trojka Vilbekina je slomila Podgoričane, koji su u narednom napadu mogli da smanje zaostatak, ali je Ivanović promašio čisto polaganje i tu je bio kraj.

Darušafaku je predvodio Džahuan Džonson sa 17 poena, a Skoti Vilbekin je ubacio 16. U timu Aleksandra Džikića, Nikola Ivanović i Danilo Nikolić su imali po 11, a Nemanja Gordić 11 datih koševa.

Evrokup, četvrtfinale:

Lokomotiva – Gran Kanarija 79:74
Darušafaka – Budućnost 57:54

20:30 Bajern – Uniks
20:30 Ređiana – Zenit

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter