0
Košarka

REČI KOJE ĆE ODUŠEVITI GROBARE: Lučić otkrio gde je sa Mačvanom ispratio Partizanovo osvajanje Kupa, posebna zahvalnost Vujoševiću

Objavljeno: 02.03.18 u 19:20

Košarkaš minhenskog Bajerna, Vladimir Lučić, nedavno se vratio na parket nakon teške povrede stopala i polako ponovo hvata formu za finiš šampionata.

Srpski reprezentativac se u košarkašku orbitu vinuo kroz Partizan i rad s Duškom Vujoševićem, kojeg je u intervjuu za „Sport Klub“ istakao kao najzaslužnijeg za razvoj u karijeri.

-Dule je specifičan, jedan jedini u smislu da odnos nije isključivo trener-igrač. On se bavio i drugim bitnim stvarima i sa mnogima od nas i van terena. Trudio se da postanemo ne samo dobri košarkaši, već i dobri ljudi, obraćao je pažnju na neke važne detalje. Pored sebe smo imali ultra inteligentnog, načitanog i obrazovanog čoveka, slušali smo njegove govore na svakom sastanku i treningu i ako si dovoljno bistar mogao si mnogo da naučiš. Ja sam naučio. On je i dalje najzaslužniji za sve što sam postigao. Došao sam u Partizan iz male sredine, praktično neplanirano. Vujošević me je oblikovao i naučio kako da se ophodim prema obavezama, što je često osnovni problem mladih igrača-, izjavio je Lučić.

Naravno, kao i većina igrača koji su nastupali u našim najvećim klubovima, Vladimir Lučić takođe pomno prati dešavanja u Partizanu i veoma ga je obradova trijumf ekipe Nenada Čanka na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća

– Partizan je deo mene, došao sam u klub kao dete, napustio ga kao kapiten i normalno je da ga i danas pratim. Osvojili su kup isti dan kada i ja sa Bajernom, nekoliko sati kasnije. Sada je tu i Mačvan, zajedno smo u autobusu pratili dešavanja iz Niša. Plašilo me je kako je Partizan otvorio utakmicu, a u situaciji u kojoj je klub i način na koji su se izdigli i osvojili trofej velika je stvar. Mogu samo da im poželim da ne bude jedini ove sezone-, zaključio je Lučić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter