0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RAZLOZI: Zašto je Đoan Plaza hteo da plače, a Tejlor Ročesti što pre da zaboravi pobedu nad Unikahom?

Objavljeno: 02.03.18 u 23:24

Interesantne su bile reakcije aktera večerašnje evroligaške utakmice između Crvene zvezde i Unikahe.

Trener kluba iz Malage Đoan Plaza na konferenciji za medije posle poraza od Crvene zvezde nije želeo da traži alibi, ali ga je ipak ‘pronašao’ posle novinarskog pitanja o Nemanji Nedoviću koji nije igrao zbog prehlade.

Nedović? Mogu sada da plačem zbog njega – odgovorio je Plaza.

– Ne samo zbog Nemanje, i Šermadini mi je u poluvremenu rekao da ne može više da igra zbog bolesti. Mogao sam da plačem, ali ja ne volim trenere koji to rade, jer mislim da su to izgovori. Mogao sam time da počnem konferenciju, ali ne bih ni pričao o tome da me niste pitali. Nemanja je naš ključni igrač, ali morali smo da se snađemo bez njega – rekao je Plaza novinarima.

FOTO: STARSPORT

Zatim je prokomentarisao utakmicu,

– Prvo, veoma sam ponosan na svoje igrače. Bilo je mnogo trenutaka pre utakmice, tokom utakmice i posle utakmice kada im je bilo lako da odustanu, jer smo imali mnogo igrača koji su povređeni ili van forme, ali nisu. Najveći problem bile su izgubljene lopte, jedina četvrtina kada nismo imali izgubljene je poslednja i to je jedina koju smo dobili. Nismo dobro vodili računa o lopti, a Zvezda je dobro igrala i dobro pritiskala – rekao je Plaza.

Najbolji igrač ove utakmice bio je Tejlor Ročesti, koji je ponovo bio na svom nivou i to se odmah odrazilo na igru crveno-belih. Ubacio je 21 poen i bio glavni protagonista desete pobede Zvezde u Evroligi.

– Idemo sad meč po meč, dan po dan. Ovo je bio najvažniji meč, a onda će to biti sledeći. Ne bi nam pomoglo da mnogo slavimo i gledamo mnogo unapred – izjavio je Amerikanac želeći što pre da ‘zaboravi’ ovu pobedu i okrene se narednim.

– Ovo je Evroliga, najveći deo utakmica izgleda baš ovako – velika borba dva tima. I nama i njima mnogo je značilo da pobedimo večeras. I oni se bore za četvrtfinale kao i mi. Svelo se sve na to da smo se držali zajedno, šutirali dobro slobodna bacanja. Odigrali smo veoma dobro neke bitne akcije. Bila je tesna utakmica, ali smo izašli kao pobednici – zaključio je Ročesti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter