0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BJELICA I ALIMPIJEVIĆ: Veoma važna utakmica, moramo da se vratimo na kolosek

Objavljeno: 01.03.18 u 14:58

Crvena zvezda će sutra od 19 časova u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ dočekati ekipu Unikahe.

Prema poslednjim informacijama Španci će biti znatno oslabljeni za taj duel neigranjem Nemanje Nedovića.

Nakon poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća i velikog neuspeha u evroligaškom meču sa Bambergom, crveno-beli su imali sedam dana ‘odmora’ gde su se spremali za ono što ih očekuje sutra na svom parketu. U Beograd stiže Unikaha koja je u veoma dobroj formi, a pred taj meč su izjave dali Dušan Alimpijević i Milko Bjelica:

– Za nas je vrlo važno da smo imali 7 dana za odmor i treninge. Kroz te treninge želeli smo da povratimo energiju za nastavak takmičenja u Evroligi, gde će nam svaka utakmica biti vro važna, ne samo zbog tog takmičenja, već i kao deo pripreme za završnicu ABA lige, rekao je trener Crvene zvezde mts i nastavio:

– Već sada želimo da pokažemo bolju igru, bez obzira što imamo i odredjenih zdravstvenih problema, ali nadamo se da se to neće osetiti kroz pristup ostalih u ekipi. Ekipa Unikahe je predvođena od strane Nemanje Nedovića koji je u sjajnoj formi, sa puno prava i slobode u igri. Pored njega, ekipa Unikahe ima ozbiljnu spoljnu liniju koju smo već videli, MekKaluma, Dijaza, Salina… Težak meč je pred nama, i zato je podrška navijača vrlo važna, posebno sada u ovom trenutku, kada tražimo put i povratak na pobednički kolosek, zaključio je Alimpijević.

Milko Bjelica je i sam dve sezone proveo u španskoj košarci i veoma je dobro upućen u način rada kada je u pitanju košarka u toj zemlji:

– Sa jedne strane ova utakmica je za nas vrlo važna jer želimo da se vratimo na pobednički kolosek. Dobro smo se pripremili za Unikahu, imali smo vremena da se odmorimo, da treniramo, ali će nam za bodove protiv ovakve ekipe biti sigurno potrebna i podrška navijača, jer u Evroligi nema slabih. Unikaha je tim koji na prvom mestu, kao i većina španskih timova, igra u visokom ritmu tokom čitave utakmice. Imaju kvalitet, ali deo motivacije osim želje da uhvatimo pravi ritam, imamo i u porazu koji smo doživeli od njih u prvom delu lige u Malagi. Kako bi došli do bodova, moraćemo da podignemo našu igru na viši nivo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter