1
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka EuroCup season 2017-2018 Partizan v Alba (Berlin) Marko Pecarski Beograd, 14.11.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

REKORDER PECARSKI ZA EVROLIGIN SAJT: Oduvek sam bio veliki navijač Partizana, imam sreću da igram sa jednim od svojih uzora

Objavljeno: 28.02.18 u 18:18

Mladi krilni centar juče je potpisao prvi profesionalni ugovor sa crno-belima i tako „ugušio“ glasine da bi možda mogao da ode na neki od američkih koledža.

Marko Pecarski je prosto blistao na junirskom kvalifikacionom turniru Evrolige, ali ipak to Partizanu nije pomoglo da obezbedi direktan plasman na završni turnir, koji će se odigrati u „Beogradskoj areni“ paralelno sa seniorskim.

Crno-beli su u finalnoj utakmici poraženi od „večitog rivala“ Crvene zvezde, ali ubrzo nakon njega talentovani košarkaš je potpisao četvorogodišnji ugovor sa ekipom iz Humske.

Pošto je Pecarskom ovo bio peti turnir u organizaciji Evrolige, mladi košarkaš je dobio priliku da uradi intervju za sajt najelitnijeg evropskog takmičenja, kao rekorder po broju nastupa. Pre njega su po četiri zabeležili Nikola Žižić i Samba Ndiaje.

-Sjajna je stvar što sam postao prvi igrač kome je to pošlo za rukom. Bilo je zadovoljstvo igrati svaki put u takvom prvenstvu. Svaki put je bilo novo iskustvo. Ovogodišnji turnir je bio poseban za mene, zato što sam igrao u svom gradu, ali ću uvek imati loš osećaj zato što nismo osvojili taj turnir-, rekao je Pecarski, koji se zatim govorio ulasku u „profesionalne vode“:

-Srećan sam i ponosan zbog svog prvog profesionalnog ugovora. Nastaviću da se razvijam i činim napredak na svim poljima u Partizanu. Opravdaću poverenje koje mi je ukazano- rekao je mladi košarkaš, koji je zatim upitan za svoje uzore:

-Najveći broj mojih uzora dolazi iz Partizana, zato što sam ceo svoj život veliki navijač Partizana. Jedan od mojih uzora je i Novica Veličković, koji mi je sada saigrač. Tako da mi to mnogo znači“, rekao je Pecarski, koji je dolaskom u Partizan nastavio stopama svoga oca Miroslava, koji je takođe sa velikim uspehom nasupao za crno-bele.

-Otac mi mnogo pomaže u karijeri zato što je prošao kroz sve što ja treba da prođem. Razgovaram sa njim i može da mi pomogne u teškim momentima. Govori mi veoma važne stvari i to mi pomaže da se razvijam. Zna šta treba da radim da bih dostigao najveći nivo- rekao je talentovani centar, koji se nada da bi crno-beli ipak mogli da nastupe na završnom turnitu juniora:

-Možda ćemo dobiti vajld kard, možda ne. To nije nešto o čemu treba da razmišljamo. Bilo bi dosta bolje da smo zaslužili to mesto na terenu. Ali bilo bi lepo igrati na tom turniru u svom gradu-, zaključio je Pecarski.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter