1
Košarka

DA LI JE OVO POTCENJIVANJE NBA KOŠARKAŠA IZ SRBIJE? Samo jedan Srbin na listi sto najboljih ikada! (FOTO)

Objavljeno: 28.02.18 u 15:31

Košarkaška NBA liga bez konkurencije je najjača na svetu, a danas je magazin „Slam“ objavio najnoviju listu 100 najboljih košarkaša u istoriji NBA lige.

Očekivano, prvo mesto pripalo je Majklu Džordanu ispred Lebrona Džejmsa, treći je Medžik Džonson, četvrto mesto pripalo je Karimu Abdulu Džabaru, dok pet najbojlih zaokružuje Kobi Brajant.

U prvih deset su još Šakil O’Nil, Bil Rasel, Vilt Čemberlen, Tim Dankan i Leri Bird. 

Što se današnjih zvezda lige tiče, Kevin Durent je 13, Stef Kari 19, Rasel Vestbruk 37, Džejms Harden 60, dok je Karmelo Entoni na 95. mestu.

Takođe, na listi se našao i Janis Antetokumpo, i to na 85. poziciji, što je u najmanju ruku čudno, jer iako bez sumnje vrhunski košarkaš, među sto najboljih ne bi trebalo da bude mesta za momka koji je tek dva puta nastupio u plej-ofu, i oba puta poražen na samom početku.

U oči upada i to što, sem „Pistol“ Pita Maravića, koji je u NBA ligi igrao od 1970. do 1980. godine, nema igrača iz Srbije, iako su Vlade Divac i Predrag Stojaković mnogo više od Antetokumpa zaslužili da se nađu u „odabranom društvu“.

0
0

1 Komentara

  1. U naslovu pise, kako ima samo jedan srbin u sto najboljih, a na slici ispod ne pise ime nijednog naseg kosarkasa, i da pit maravic se nalazi na listi cini mi se kao 61.a u tekst pise da ga nema…….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter