2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Katastrofa Crvene zvezde u Nemačkoj, Musli i Rajt ponizili crveno-bele (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.18 u 22:43

Crvena zvezda je na gostovanju Bambergu, gde je nastupila bez Pere Antića i Nemanje Dangubića, doživela pravu katastrofu – 86:62.

Zvezda je odlično otvorila meč, pre svih centarska linija, pa je posle dva koša Lesora i trojkom Bjelice posle dva minuta igre rezultat bio 7:0. Ipak, nije dugo trajalo to vođstvo, Rajt i Radošević su primakli Bamberg na 7:5, da bi posle razmene koševa Lazića za dva, odnosno Hikmena za tri Nemci prišli na 9:8. 

Ponovo je uzvratio Lazić, ali je sa druge strane još jednom trojkom Zisis izjednačio na 11:11. Održavao je Zvezdu u vođstvu Lazić uz pomoć Enisa i Omića, ali su Heket i Rajt vratili prednost na stranu Bamberga, 20:18. Ipak, do kraja prve deonice trojkom Enisa crveno-beli su ponovo došli do vođstva, 23:21.

Nemci su drugu četvrtinu otvorili šestom trojkom, Heket je pogodio sa linije za slobodna bacanja, a seriju 7-0 zaključio je Aleksej Nikolić sa linije penala za 28:23.

Ubrzo je Musli povećao na 32:25, što je malo razbudilo igrače Zvezde, koju je započeo Davidovac trojkom za 32:28, a potom Lesor blokirao Muslija, na šta se Lazić nadovezao trojkom kojom je Zvezda prišla na 36:35.

Umesto preokreta, Rubit je kaznio pad koncentracije u odbrani, u narednom Zvezdinom napadu Ročestiju je ispala lopta, a Rajt trećom trojkom odveo domaćina na pet poena viška.

Nesportskom ličnom greškom Jankovića pri rezultatu 43:36 Bamberg je dobio priliku da preko Rubita, odnosno Zisisa poveća razliku, a dvocifrenu prednost Bambergu doneo je Musli, 46:36.

Otvorila je Zvezda drugo poluvreme nešto čvršćom odbranom, ali je nalet bio kratkog daha, pošto je Rajt novim poenima vratio deset poena viška, nakon čega su crveno-beli u svakom smislu pali.

Pogađao je Rajt, pogom i Hikmen, a Musli košem uz faul odvodi svoj tim na 20 poena razlike.

Ukoliko je bilo pitanje, utisak je da je košem za tri poena uz faul Rajt u poslenjim momentima treće deonice i definitivno potvrdio trijumf svog tima.

A koliko je loše Zvezda igrala možda najbolje pokazuje odnos koševa u trećoj četvrtini – 23 poena Bamberga, devet Crvene zvezde za minus od 24 poena…

Konačno je Tejlor Ročesti počeo da igra na nivou na kom su navijači navikli da ga vide, vezao je pet poena, ali je Dorel Rajt sa druge strane svojom petom trojkom vratio svoju ekipu na +22.

Naredne poene Zvezdi doneo je Omić nakon duela sa Muslijem. Tražio je Ročesti tehničku grešku jer je košarkaš Bamberga pokušao da iznudi faul u napadu, ali su sudije ostale neme, a u narednom napadu Zisis je svojom drugom trojkom na meču povećao na 77:52.

Na kraju, bez dileme zaslužena pobeda Bamberga, a na Dušanu Alimpijeviću je da pokuša da prvu veću krizu sa kojom se susreće u svojoj mladoj trenerskoj karijeri potraži protiv Unikahe, jer su šanse za plasman među osam najboljih u Evroligi praktično izgubljene, dok one najvažnije u ABA ligi tek predstoje.

Evroliga, 24. kolo

Bamberg – Crvena zvezda 86:62 

BAMBERG: Heket 7, Hikmen 9, Rajt 21, Zisis 7, Nikolić 2, Štajger 12, Olinde 2, Rubit 10, Musli 13, Radošević 2, Lo 1

ZVEZDA: Davidovac 5, Lazić 11, Feldin 4, Ročesti 11, Omić 7, Lesor 12, Enis 8, Bjelica 3, Janković 1

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

  1. Vrati se Dejo majstore,da osvojimo Aba ligu!!!!! a Alimpijeviću dati zahvalnicu i pokazati mu vrata sa spoljne strane,dobar je on momak ali zelen za Srpskog šampiona.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter