0
Evroliga

ŽELI SAMO SRBIJU: ‘Orlovi’ dobijaju plejmejkera od 211 cm! Mnogo je dominantniji u odnosu na svoje čuvare (VIDEO)

Objavljeno: 15.02.18 u 12:54

Srbija bi mogla da dobije igrača, koji ne samo da je talentovan, već i ima fizičke predispozicije daleko bolje od mnogih igrača na poziciji plejmejkera koju igra.

Pažnju evropske javnosti sve više privlači Aleksej Pokuševski, plejmejker Olimpijakosa koji je na Evroliginom turniru u Minhenu jedna od većih zvezda.

– Rođen sam u Novom Sadu, gde sam počeo i da treniram košarku u Kadetu. Zajedno sa roditeljima 2014. sam otišao u Atinu, od tada sam u Olimpijakosu.

Oduševljen je Olimpijakosom, koji ga takođe tretira veoma dobro.

– Za sada je sve super. Mnogo toga se promenilo i u mlađim kategorijama Olimpijakosa dolaskom trenera Janisa Kristandopulosa. Sami ste videli da se ekipa ovde u Minhenu predstavila u odličnom svetlu, na iznenađenje mnogih.

Već je imao jednu povredu…

– Najvažnije je da budem zdrav, jer me je povreda kolena odvojila od terena četiri meseca. Želja mi je da nastupim za prvi tim Olimpijakosa. Za sada sam imao samo par treninga sa njima. Posle ćemo da vidimo.

A onda najzanimljiviji deo. Kakvi su mu planovi kada je nacionalni tim u pitanju?

– Srbija! Mene zanima da igram za Srbiju i nadam se da i iskreno se nadam da će se to uskoro i dogoditi – jasno i decidno je rekao Pokuševski i dodao da mu je košarkaški uzor Kevin Durent.

 

A post shared by OLY (@pokusevski_aleksej) on

 

A post shared by OLY (@pokusevski_aleksej) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter