0
Košarka

KUP TURSKE: Odlična partija Gudurića nedovoljna protiv šuterski raspoloženog Efesa

Objavljeno: 14.02.18 u 20:45

Anadolu Efes drugi je polufinalista turskog Kupa, pošto je u duelu dva evroligaša bio bolji od ekipe Fenerbahčea sa 83:80.

Izabranici Ergina Atamana su od starta utakmice u „Sinan Erdem Areni“ nmetnuli svoj ritam utakmice i prvu deonicu rešili u svoju korist sa 26:14.

Ovu predsnot Efes je održavao u nastavku utakmice, pre svega zahvaljuljuci odličnom šutu (10 trojki na utakmici), na poluvreme otišao sa prednošću od devet poena, a pred poslednji desetominutni period rezulat je iznosio 67:61 u njihovu korist.

Tim Željka Obradovića je na polovini četvrtog kvartala uspeo da se približi na 71:69, u poslednjem minutu i na 81:80, a nakon pogođenih penala „pivara“ trojke za produžetak su promašivali Nikolo Meli i Bred Vonamejker.

U redovima pobednika najefikasniji je bio Branant Danston sa 23 poena, a pretio ga je Bruk Motum sa 21 poenom. Vrlo zapaženi su bili i Krunoslav Simon odnosno Erik Mekalum sa po 15 poena. Vladimir Štimac nije bio u sastavu za ovaj meč.

Kod Fenera najefikasniji je bio Jan Veseli sa 18 poena, a poen manje ubacio je naš Marko Gudurić, koji je tome dodao i sedam asistencija. Dvocofreni su bili i Luiđi Datome sa 13, odnosno Nikolo Meli sa 12 poena.

Efes će se u polufinalu sastati sa ekipom Darušafake, koja je nešto ranije bila bolja od Ešikšehira sa 75:59.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter