1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VEČERAS SE U ‘PIONIRU’ PIŠE ISTORIJA ZVEZDE: Niko kao Branko Lazić!

Objavljeno: 12.02.18 u 14:31

Kapiten košarkaškog kluba Crvena zvezda će u meču protiv Zadra, u okviru 20. kola ABA lige, po 430. put obući crveno-beli dres.

Branko Lazić će nastupom na večerašnjem meču postati igrač sa najviše nastupa u istoriji Zvezde i nadmašiti rekord koji je do sada držao Slobodan Nikolić.

Od kada je 2011. godine debitovao za klub sa Makog Kalemegdana, Lazić je svojom borbenošću i zalaganjem na terenu postao ljubimac navijača, a takođe i zaslužio ulogu kapitena tima.

-Ovo je priča o čoveku koji neće svako veče „isporučiti” 25+ poena, 10+ skokova i dizati publiku na noge „fintama” i „forama”, ali je cenjen, možda i više od onih koji su sve to imali…. ovo je priznanja da se bez takvih ljudi ne može. Bez takvih koji će da ulete u reklamu, koji će i bukvalno da prokrvare i da se „iskasape” za tim, koji će svojim delima u praksi odavati poštu, i citirati onaj epski govor Al Paćina iz filma „Any given Sunday”. Jer, da li postoji veće priznanje od onog kada Vam cela hala skandira ime, i to više puta, a niste superzvezda?-, stoji na sajtru Crvene zvezde.

Zbog njegovog pristupu igri i odnosu prema klubu, Lazića izuzetno poštuju i njegovi saigrači, koji su u njemu prepoznali istinskog lidera ekipe, a o njegovom značaju na polju motivacije saigrača možda najbolje govore reči nekadašnjeg kapitena Zvezde i reprezentativca Srbije, Marka Simonovića.

-Kad vidim Lazu (Branka Lazića) kako igra, koliko se baca, a znam da dečka boli celo telo…Mene to dodatno motiviše, kao i ostale momke iz tima. Kakav bih ja bio čovek kada ne bih cenio taj trud? Bilo bi me sramota- rekao je Simonović.

Prvu utakmicu u dresu Zvezde, Branko Lazić je odigrao na startu Jadranske lige protiv Hemofarma 8.10.2011. godine, a do danas je ubacio 1941 poen na odigranih 430 utakmica. 

Utakmica između Crvene zvezde i Zadra na programu je večeras od 18 časova, u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter