2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan pao u ‘Tivoliju’ nakon produžetka, Mornar poslednji učesnik plej-ofa!

Objavljeno: 10.02.18 u 23:04

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Omlimpiji, nakon produžetka, rezultatom 89:87 (77:77), u meču 20. kola regionalnog šampionata.

Ekipa Nenada Čanka je najvećim delom utakmice u Ljubljani bila bolji tim, u nekoliko navrata imala dvocifrenu prednost, ali su svojim greškama i praznim hodom redovno dozvoljavali protivniku da se vrati u utakmicu i na kraju dođe i do trijumfa. Treba reći da je ovim porazom, Partizan izgubio i teoretske šanse za plasman u pel-of, u koji će uprkos večerašnjem porazu od Cedevite ići ekipa Mornara.

Crno-beli su odlično otvorili utakmicu u „Tivoliju“, pre svega zahvaljujući Novici Veličkoviću koji je na startu ubacio šest poena, a ubrzo se svom kapitenu priljučio i Najdžel Vilijams-Gos i Partizan je ubrzo stigao do vođstva od 17:9.

Američki plejmejker je odlično ogirao prvu četvrtinu, ubacio 10 poena u prvih 10 minuta i omogućio svom timu prednost od 23:18 nakon prvog kvartala.

Ekipa Nenada Čanka je dobro otvorila i nastavak utakmice, gde je na krilima Bandže Sija, koji vezuje sedam poena, stigla do prednosti od 31:23, ali su Hrovat i Betl ubrzo vratili Olimpiju na 35:32, a crno-beli su do odlaska na odmor uspeli da sačuvaju minumalnu prednost (37:36).

Početak drugog poluvremena obeležio je tandem Vilijams-Gos- Kvami Von, Njnovije pojačanje Partizana je tokom trećeg kvartala ubacilo 10 poena i svoj tim odvelo do prednosti od 62:52, kojom jse i ušlo u poslednji period i činilo se da gosti polako lome svog protivnika.

Ipak početak poslednje deonice donelo je prazan hod crno-belih, koji gotovo tri minuta nisu postigli poen, što su Ljubljančani iskoristili da se vrate u igru i pruđu na 62:59. Ipak sa poenima Sija usledilo je novo buđenje beogradskog tima, koji je ubrzo došao do nove dvocifrene prednosti 71:61.

Ipak Partizan je kao što je to radio čitav meč, ponovo greškama dozvolio protivniku da se vrati u utakmicu i pre svega trojkama Jana Špana dođe do izjednačenja (75:75), a zatim na 75 sekidni pre kraja pogotkom Morgana, Olimpija dolazi i do vođstva od dva poena. Na drugoj strani flouterom je odgovorio Vilijams-Gos, a nakon što je Hrovat na jednoj strani promašio za domaćina, Kvami Von je na drugoj uz zvuk sirene promašio dugu dvojku za pobedu i ušlo se u produžetke.

Dodatnih pet minuta otvoreni su trojkom Jana Špana, koji je uhvatio dobar zalet u četvrtoj četvrtini, a na drugoj strani odgovorio je Novica Veličković, koji je poenima nakon ofanzivnog skoka a zatim i polovičnim učinkom sa linije penala doneo poravnanje 80:80.

Zatim su usledila dobra sekvenca Partizana, koji nakon dobrih odbrana najpre Aleksandra Aranitovića, a zatim i Đorđa Gagića u dva navrata poentirao iz kontri i to najpre preko Vilijams-Gosa a zatim i Marinkovića, na nešto manje od dva minuta pre kraja došap do 84:80.

Ipak nakon tajm-auta domaćina trojkom je odgovorio Oliver, a nakon promašaja Vilijams-Gosa i faula Mariknovića, polovičnim učinkom sa penala Morgan vraća utakmicu u egal 84:84.

Nakon novog, loše organizovanog napada crno-belih Betl je na 34 sekundi pre kraja produžetka doneo „zmajčekima“ prednost od dva ponena. Na drugoj strani Vijiljams-Gos je iz teške pozicije promašio za dva a Devin Oliver je poslat na liniju penala odakle je na 13 sekindi pre kraja doneo domaćinu 88:84.

Nadu crno-belima dao je Veličković trojkom na šest sekundi pre kraja, a zatim i Špan koji na drugoj strani promašuje jedan od dva penala. Crno-beli su imali dovoljno vremena za poslednji šut, koji je uzeo Marinković ali on je na žalost Partizana bio neprecizan.

Najefikasniji uredovima Partizan bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 23 poena i sedam asistencija, a sledio ga je Kvami Von sa 17 poena i pes dodavanje. Zapažen je bio i Novica Veličković sa 12 poena i osam skokova dok su po 11 ubacili Gagić i Marinković

Kod Olimpije Hrovat je ubacio 22 poena, pratio ga je Špan sa 16, dok je Oliver u 13 poena dodao i osam skokova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter