1
Košarka

FOTO: STARSPORT

PRVI PUT OD ‘INCIDENTA’: Elmedin Kikanović prokomentarisao situaciju koju je Omić doživeo u ‘Pioniru’

Objavljeno: 07.02.18 u 14:18

U domaćoj javnosti još uvek je jedna od tema način na koji je Alen Omić dočekan u Crvenoj zvezdi.

Slovenački centar je uspeo da izazove poptuno različite reakcije navijača, od uvreda i zvižduka, do pesme i aplauza.

Delu navijača Zvezde je zasmetalo poreklo Omića koji je rođen u Bosni i Hercegovini, a odrastao je u Sloveniji. Međutim, to nije prvi košarkaš iz tih krajeva koji je nosio crveno-beli dres, jedan od njih jeste i Elmedin Kikanović koji je period od 2007. do 2010. godine proveo na Malom Kalemegdanu.

Kikanović koji trenutno sa uspehom nosi dres Monaka je za ‘Al Džaziru’ prokomentarisao situaciju koju je doživeo Omić u ‘Pioniru’:

– Niko ne piše o tome da mu je 90 posto navijača Zvezde aplaudiralo i pružilo podršku, a da je na utakmici s Partizanom doživeo ovacije. Nema potrebe da se širi negativna priča. Pustimo ga da na miru radi ono što najbolje zna, a potom se nadovezao sa svojim uspomenama iz Beograda:

– Bilo mi je izuzetno lepo i nosim lepe uspomene iz tog perioda. To je bio moj prvi inostrani angažman, mada nisam nikad doživljavao Beograd kao inostranstvo. Crvena zvezda je klub s ogromnom tradicijom i velikom armijom navijača, pa mi je bila čast da budem deo jednog takvog kluba tri godine. Kao mlad igrač, doživeo sam neverovatne emocije koje neki igrači ne dožive za celu karijeru. Kad to kažem, mislim pre svega na ‘večiti derbi’ protiv Partizana i naboj koji takve utakmice donose. To mi je mnogo pomoglo u nastavku karijere. Odnos s navijačima tokom sve tri godine igranja u Crvenoj zvezdi bio je odličan. U tom trenutku situacija u klubu je bila daleko od idealne, klub je bio pritisnut finansijskim problemima, ali podrška navijača nikada nije izostala.

0
0

1 Komentara

  1. Највише вероватно памти дерби и Марића, замало га човек не удави једном руком!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter