Partizan je sa 89:73 savladao Mega Bemaks, pa je sa razlogom posle meča jedan trener bio srećan ubedljivom pobedom, a drugi izrazito nezadovoljan igrom svojih pulena.

Trener Partizana Nenad Čanak istakao je da je ovo izuzetno značajna pobeda za njegov tim, ali u istu ruku i nije, jasno je, zbog trijumfa Mornara protiv Igokee ranije tokom dana.


– Na nama je da odigramo svaku utakmicu najbolje što možemo jer nas dres Partizana to obavezuje. Uvek ima grešaka ali mogu reći da sam zadovoljan. Mislim da ćemo u polufinalu igrati sa Megom u kupu pa su neke stvari i krili. Sjajna publika na utakmici u kojoj i ima i nema značaja. Odmah je to druga priča.

Zatim je govorio o novajlijama Bandži Siju i Kvanu Vonu.

Bandža potvrduje ono što smo očekivali, sjajan momak koji se besprekorno ponaša u svlačionici i na treningu, veliki fizikalac. Njegova pojava na terenu daje sigurnost ekipi.

-Što se Vona tiče, vidi se nespremnost pošto nije igrao pre ovoga. Ali to je momak koji će sigurno koristiti Partizanu, već i na Kupu, a i posle toga.

FOTO: STARSPORT

Jedno od pitanja bilo je vezano i za mladog Marka Pecarskog.

– Pecarski igra onoliko koliko zasluži na treningu i onoliko koliko ispoštuje dogovor. On sve vreme trenira dobro i zato je igrao dosta danas.  Videćemo za sledeci put.

Upravo Pecarski je dao svoj komentar utakmice.

– Većinu mela smo odigrali na visokom nivou i trudili se da ispoštujemo dogovor. Malo smo pali na kraju, ali dobro. Spremamo se za Olimpiju i hoćemo sve pobede do kraja.

Trener Mega Bemaksa Dejan Milojević je više puta tokom meča, a i nakon njega, iskazao nezadovoljstvo izdanjem svoje ekipe.

– Partizan je bio bolji čitav mec, nismo uspeli da sprovedemo šta smo zamislili. Dosta mojih igrača nikada nije igralo jedan ovakav meč, to govore čak i kriminalna slobodna bacanja. Bili smo u grču. Uspeli smo da smanjimo razliku, ali ništa više od toga. Trebalo bi da zaboravimo na ovaj meč i spremimo se za sve što nam sledi.

Ognjen Jaramaz se saglasio sa svojim trenerom.

– Mislim da smo odigrali lošu utakmicu, verujem da smo nadigrani u svim segmentima. Bila je fantastična atmosfera i to je uticalo na mlađe igrače da ne pokažu sve što znaju. Trebalo bi da zaboravimo ovaj meč i odigramo ova poslednja tri kola bolje, kao i predstojeći Kup Radivoja Koraća – zaključio je Jaramaz.

Iz dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ – Petar Lazić