0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Cedevita u Ljubljani sustigla -18, pa na neverovatan način ispustila pobedu

Objavljeno: 27.01.18 u 19:10

Šampion Hrvatske poražen je na gostovanju ekipi Olimpije, rezultatom 65:64, u utakmici 18. kola regionalnog šampionata.

Na ovaj način ekipa Jura Zdovca je svoje šanse za drugo mesto svela na domen teorije, pošto će biti izuzetno teško da u poslednja četiri kola sustignu ekipu Crvene zvezde, od koje imaju i lošiji međusobni skor.

Cedevita je na ovoj utakmici imala priliku da režira još jedan veliki preokret ove sezone, pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od 18 poena, međutim na tri sekunde pre kraja, pri rezultatu 63:64, Filipu Krušlinu je zadrhtala ruka na liniji penala, a nakon što je pomenuti igrač promašio oba bacanja, sudije su svirale sumnjiv faul Adriji Stipanoviću.

Na drugoj strani znatno mirniji je bio Džordan Morgan, koji je realizovao oba penala i tako doneo veliku pobedu „zmajevima“, koji su početkom drugog poluvremena imai prednost i od 41:23.

Nakon toga je usledila furioznih šest minuta Cedevite u trećem periodu, gde su u na dva minuta pre kraja trećeg kvartala preokrenuli na 44:43. Nakon toga usledila je izjednačena borba i neizvesna završnica, u kojoj su gosti propustili veliku priliku da krunišu veliki preokret.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Džanan Musa, koji je postigao 24 poena, dok su kod domaćina Horvat i Morgan ubacili po 12.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter