0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

CRVENO-BELI PRED TEŠKIM ISPITOM: Zvezda napada Olimpijakos bez jednog od najboljih igrača!

Objavljeno: 25.01.18 u 14:59

Košarkaši Crvene zvezde u petak dočekuju ekipu Olimpijakosa u okviru 20. kola Evrolige.

Crveno-beli u ovo utakmicu ulaze nakon serije od tri uzastopna poraza u najelitnijem evropskom takmičenju, a situacija nije blistava ni kod grčkog tima koji je u predhodnih pet mečeva poražen na tri.

Sigurno da i jedna i druga ekipa imaju ogromnu želju da se vrate na pobednički kolosek, a ekipa Dušana Almipijevića će pokušati da za to iskoristi prednost domaćeg terena koju ima u ovom susretu. Ipak situaciju im otežava povreda jednog od najboljih igrača tima, Džejmsa Feldina, koji neće moći da pomogne saigračima u ovom meču.

-Olimpijakos nam dolazi posle nekoliko promenljivih igara i forme, u kojoj su na impresivan način pobedili Makabi, ali i zabeležili dva poraza na gostovanjima, Očigledno da ovakav ritam ostavlja traga i na nešto iskusnije ekipe, kao što je Olimpijakos. Mi pred ovaj meč imamo višestruki motiv da odigramo angažovano i da se prikažemo u pravom svetlu: Prvo doživeli smo ubedljiv poraz u Pireju i želimo da pokažemo napredak u odnosu na tu utakmicu od koje su neke uloge u timu promenjene i drugačije podeljene. Drugo, želimo da napravimo i dobru uvertiru za važne utakmice koje nas očekuju u narednom periodu, i treće, igramo pred našom publikom i želimo da se prikažemo u što boljem svetlu i odigramo jednu dobru utakmicu- rekao je trener crveno-belih koji je dodao da sigurno neće moći da računa na Feldina.

Prvotimac srpskog šampiona, Milko Bjelica, očekuje da njegovi saigrači odigraju maksimalno borbeno i prikažu je u najboljem svetlu protiv jakog rivala.

-Bitna utakmica za nas, ne samo zato što nam dolazi veliki protivnik, već i kao deo pripreme za derbi koji je u takmičarskom smislu vrlo važan. Svi igrači su motivisani, pamtimo poraz u Pireju jedan od najubedljivijih ove sezone i to će nam biti dodatna motivacija uz pune tribine da odigramo dobru utakmicu. Znamo da će biti dobar ambijent u hali, i zato želimo da odigramo maksimalno angažovano i čvrsto u petak-rekao je Bjelica.

Utakmica između Crvene zvezde i Olimpijakosa na programu je u petak od 19 časova, u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter