0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PAVIĆEVIĆ OTVORENO: Govorili su nam da je Luković greška, neradnik, lenj…

Objavljeno: 24.01.18 u 19:18

Trenutno jedan od najboljih igrača na Jadranu jeste centar barskog Mornara.

Sjajan učinak ove sezone ima Uroš Luković kojeg su se crno-beli očito prelako odrekli.

Prema rečima samog centra, nakon odigrane sezone u Partizanu istekao mu je ugovor sa crno-belima, nakon čega ga niko nije kontaktirao iz tabora Partizana. Međutim, jeste Mornar. I to Đorđije Pavićević kojem idu sve zasluge za pun pogodak u dovođenju centra, otrkiva njegov rođeni brat i trener Mornara:

– Sva zasluga što se tiče rezultata i kluba pripada mom bratu Đorđiju. Ideja za dovođenje Lukovića je potekla od njega. Seli smo, razmislili i odlučili da ga dovedemo. Tada je usledilo jedno 100 poziva, što bratu, što meni, sa pitanjem kako ste njega uzeli. Bio ga neki ružan glas, da je lenj, ovo, ono… Znate kako. Od starih trenera se može mnogo toga naučiti. A, meni su pričali da je najbitnije da se iz igrača izvuče ono najbolje i naći načina kako da to uradiš. Mislim da smo kroz saradnju sa Urošem Lukovićem našli taj način. Neću da otkrivam tajnu, ali to je jedan specifičan odnos sa njim. Odnos koji je nama dao veliki rezultat. NJegov učinak je nemerljiv. Drago mi je zbog njega. Mislim da je igrač koji zaslužuje da igra na mnogo većem nivou nego sada, rekao je Pavićević.

Luković je trenutno treći igrač lige što se indeksa tiče sa u proseku indeksom korisnosti 21.12, iza Luke Žorića i Tejlora Ročestija, drugi skakač sa 7,76 skokova i prvi bloker sa 2,41 rampe po utakmici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter