0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Budućnost ubedljiva protiv Trenta, Mačvan nadigrao Simonovića

Objavljeno: 17.01.18 u 22:50

Podgoričani su na domaćem terenu, u okviru 3. kola TOP 16 faze Evrokupa, slavili protiv italijanskog Trenta rezultatom 79:66.

Ekipa Aleksandra Džikića je u „Morači“ najveći deo posla uradila tokom prve četvrtine, koju su rešili u svoju korist sa 31:14.

U nastavku utakmice domaćin je sigurno čuvao stečenu presdnost, na poluvreme otišao sa vođstvom od 49:31, a uprkos tome što je italijanski tim nakon sedam minuta igre u nastavku prišao na pet poena minusa, u poslednji perod je Budućnost ušla sa vođstvom od 66:51.

U poslednjih deset minuta gosti više nisu imali snage da ozbiljnije priprete, pa je crnogorski tim upisao drugu pobedu u ovoj fazi takmičenja.

Najefikasniji u redvoima pobednika bio je Kajl Gbison sa 17 poena, poen manje imao je Nikola Ivanović, dok je Nemanja Gordić meč završio sa 13 poena.

Kod gostiju je ubedljivo prednjačio Dominik Saton sa 26 poena i osam skokova, a dvocifren je bio još samo Dastin Hog sa 11 poena.

Ubedljivu pobedu večeras je upisao i minhenski Bajern, koji je na svom terenu savladao Zenit sa 95:78.

Ekipa Aleksandra Đorđevića je nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena, nakon kojeg su vodili sa 52:27, ključnu razliku napravili u trećem periodu koji se završava vođstvom domaćina od 76:67.

Poslednja četvrtina donela je dominaciju Bavaraca, koji su četiri ipo minuta pre kraja imali prednost od 89:72, koje su bez problema sačuvali do kraja.

Najefikasniji u nemačkom timu bio je Devin Buker sa 27 poena, sjajan je bio i naš Milan Mačvan sa 14 poena, devet skokova i četiri asistencije,dok su Kaningem, Đedović i Riding postigli po 11 poena.

Tim iz Sank Peterburga predvodio je Kajl Kuric sa 31 poenom, Sergej Karasev dodao je 15, dok je naš Marko Simonović ubacio svega šest poena.

EVROKUP

GRUPA E

Galatasaraj – Gran Kanarija 86:108
Darušafaka – Alba 82:70

Standings provided by Sofascore LiveScore

Grupa F

Bajern – Zenit 95:78
Fiat – Lituvos Ritas 83:77

Standings provided by Sofascore LiveScore

GRUPA G

Lokomotiva – Cedevita 69:64
Budućnost – Dolomiti 79:66

Standings provided by Sofascore LiveScore

GRUPA H

Uniks Kazanj – Ređana 69:71
Asvel-Limož 92:78

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter