2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA SPREMNA ZA BUDUĆNOST: Alimpijević posebno strepi od jednog čoveka

Objavljeno: 07.01.18 u 17:12

Košarkaši Crvene zvezde tražiće u „Morači“ osvetu za poraz u prvom ovosezonskom susretu sa Podgoričani.

Crveno-beli u derbi 15. kola regionalne lige ulaze u odličnom raspoloženju, nakon važne pobede nad Žalgirisom u okviru Evrolige, a svakako ih protiv Budućnosti ne očekuje nimalo lak zadatak.

Trener srpskog šampiona, Dušan Alimpijević, ističe da ova utakmica ne mora apsolutno ništa da znači, kada je u pitanju konačni plasman na kraju prvenstva, a kao glavnu snagu narednog rivala istakao je Nemanju Gordića.

– Ovo je utakmica koja može da nam olakša nastavak prvenstva, ali ne znači ništa jer ima još puno da se igra, utakmice svako sa svakim od pretendenata za najviši plasman tek slede. Dobre partije i forma oba tima garantuju dobru utakmicu. Znamo atmosferu koja nas očekuje u Podgorici, ali već smo se navikli na to, pokazali smo i kroz utakmice Evrolige da se nosimo dobro sa pritiskom sa tribina. Budućnost je odličan tim, ali Nemanja Gordić je nosilac, za sada ima odličnu sezonu, i iznosi većinu stvari u ekipi. Najveći akcenat biće stavljen na njega, rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Kao i trener crveno-belih i iskusni krilni centar beogradskog tima, Milko Bjelica ističe atmosferu u „Morači“ kao bitan faktor, ali i da su on i saigrači željni revanša za poraz u prethodnom susretu.

– Očekuje nas duel protiv ekipe Budućnosti, koja je ove sezone pokazala puno na oba fronta, u ABA ligi i Evrokupu. Poraženi smo od njih u Beogradu, i sigurno da imamo veliki motiv da im se revanširamo. Tim sastavljen od puno kvalitetnih pojedinaca, ali ih na prvom mestu krasi timska igra. Znamo da nas čeka puna „Morača”, ali već smo navikli da igramo u takvom ambijentu ove sezone kroz velike utakmice u Evroligi- rekao je Bjelica.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter