0
Košarka

TURSKA LIGA: Fener rutinski do pobede, Gudurić odličan kada se lomilo

Objavljeno: 07.01.18 u 19:53

Aktuelni šampiona Evrope slavio je na domaćem parketu protiv Sakarije rezultatom 89:75, u meču 14. kola domaćeg šampionata.

Od samog početka utakmice Fenerbahče je zaigrao silovito, pokazao razliku u kvalitetu, a već posle prve četvrtine njihova prednost je iznosila 13 poena razlike.

Ipak gosti su se u nastavku probudili, najpre do odlaska na poluvreme smanjili na 48:43, a na ulasku u poslednji desetominutni period Sakarija prilazi na samo poen prednosti (65:64).

Ipak ekipa Željka Obradovića nije dozvolila nikakvo iznenađenje u odlučujućoj četrtini, u kojoj su pre svege odličnom odbranom slomili rivala koji je u poslednjih deset minuta postigao svega 11 poena.

Kod pobednika najefikasniji je bio Džejson Tompson sa 16 poena, dva manje je postigao Bobi Dikson, dok je naš Marko Gudurić ubacio 11 poena, od kojih osam u poslednjoj četvrtini. Dvicifren učinak ostvario je i Bred Vonamejker sa 10 poena.

Kod gostiju najviše se istakao Heris sa 17 posrignutih poena, a pratio da je Korkmaz sa tri poena manje.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter