0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Megin preokret protiv Olimpije, Mušidi meč-viner

Objavljeno: 05.01.18 u 21:30

Košarkaši Mega Bemaksa ostvarili su važnu pobedu na gostovanju u Ljubljani, rezultatom 76:69 u meču 15. kola regionalne lige.

Olimpija je tokom većeg dela utamice imala rezultatsku prednost, u nekoliko navrata imala dvocifrenu prednost, ali je tim Dejana Milojevića smogao snage da u finišu preokrene.

Domaćin je sredinom druge deonice imao prednost od 32:20, zatim je u trećem kvataku vodio i sa 46:33 ali se tim iz Sremeske Mitrovice nije predavao.

Delovalo je da će „zmajevi“ konačno slomiti otpor rivala kada su na šet ipo minuta pre kraja poveli sa 62:53, ali je zatim usledila serija Mege koja na oko dva ipo minuta pre kraja povela trojkom Kostje Mušidija (65:64), koji je do tog momenta bio apsolutno neprimetan.

Mladi Nemac zadao je zatim još jedan udarac Ljubljančanima, kada je na minut ipo pre kraja, pri vođstvu gostiju od 68:67 pogodio trojku uz faul, a zatim i realizovao slobodno bacanje za vođstvo Mege od sedam poena.

Izvor:Youtube/ABA liga j.t.d.

To je bio i prelomni detalj meča i Olimpija nakon toga nije uspela da se vrati, pa su tako zabeležili i peti uzastopni poraz.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Nikola Rebić sa 19 poena i sedam asistencija, Goga Bitadze je uz 12 poena dodao i 10 skokova, dok je mečviner Mušidi ubacio 11 poena.

Kod domaćina Domen Lorbek je prednjačio sa 16 poena, dok je dvocifren bio još samo Džordan Morgan sa 10 poena uz sedam skokova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter