0
Evroliga

FOTO: STARPORT

DUŠAN ALIMPIJEVIĆ: Za nas je svaka pobeda u Evroligi velika, probaćemo da porazimo i Litvance

Objavljeno: 04.01.18 u 13:59

Crveno-beli su pobedom nad Olimpijom započeli ovu godinu, a sada je pred njima nešto teži zadatak.

U Beograd dolazi ekipa Žalgirisa, jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Evroligi.

Veoma dobro ide litvanskom timu koji je u ovoj sezoni već porazio nekoliko na papiru favorita za završno takmičenje Evrolige. Šarunas Jasikevičijus radi odličan posao i Litvanci su upisali već 10 pobeda iz 15 utakmica u Evropi.

– Potrudićemo se da protiv Žalgirisa popravimo utisak koji smo ostavili na meču sa Olimpijom, pre svega jer vlada sjajno interesovanje za meč u petak. Pokazali smo ove godine da nemamo strah od pobede ni na strani, a naročito kod kuće pred svojim navijačima. Žalgiris se ove godine pozicionirao dobro na tabeli svojom dobrom igrom i čvrstinom. Za nas je svaka pobeda u Evroligi velika. U odnosu na prvi meč sa Žalgirisom obe ekipe se razlikuju i obe ekipe su pokazale napredak. Definitivno to nije Žalgiris iz prvog kola Evrolige, a nismo ni mi Crvena zvezda iz prvog kola. Ohrabrujuće je što smo pred njihovom punom dvoranom pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Ne vidim razlog zašto ne bismo odigrali hrabro i na našem terenu i pokušali da ostvarimo pobedu, rekao je Dušan Alimpijević, a potom se osvrnuo i na prvu pretnju iz Žalgirisa – Kevina Pengosa:

– Pengos igra sa velikim samopouzdanjem i spada, po mom mišljenju, u tri igrača od kojih zavisi igra. Mislim da imamo kapacitet sa dobrim odbrambenim igračima na spoljnoj poziciji. O njihovim ambicijama dovoljno govori dovođenje Bena Udriha. On je u NBA igrao više od deset godina, a to dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Verujem da će već sutra pokazati zašto je došao u Žalgiris, a mi ćemo dati sve od sebe da ga zaustavimo, zaključio je Dušan Alimpijević.

Očekivanja pred evroligaški duel sa ‘Zelenom šumom’ izneo je i Tejlor Ročesti:

– Žalgiris ima veoma dobar tim i oni su to već dokazali u Evroligi. Reklo bi se da imaju veoma dobru hemiju u timu. Mi se nećemo fokusirati na jednog ili dva igrača, mislićemo na ceo njihov tim. Žalgiris je u sjajnoj seriji pobeda, ali prošlost nikada nije donela pobedu u košarkaškoj utakmici. Dobro smo trenirali, a sutra ćemo igrati u našoj dvorani. To će biti naša prednost jer volimo našu publiku, dodao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter