0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT INTERVJU – GOGA BITADZE: Volim Srbiju – moram još da treniram da bih dostigao Pačuliju (FOTO)

Objavljeno: 02.01.18 u 14:05

Gost prazničnih intervjua HotSporta ove godine jeste gruzijski centar Goga Bitadze, jedan od najboljih mladih igrača u Evropi.

Po mišljenju nekih naslednik Nikole Jokića u Megi, drugih – Zaze Pačulije u Gruziji. Jedno je jasno, pred Bitadzeom je blistava karijera.

U poslednje vreme ‘Mali – veliki klub’ pravi velike stvari i to ne samo u okviru Srbije ili Jadrana, već kontinentalno, pa i svetski. Svake godine barem nekoliko igrača Mege Bemaks privuče pažnju NBA klubova i nema sumnje da će tako biti i u budućnosti. Jedan od onih zbog kojih su NBA skauti već dolazili na ‘brdoviti Balkan’ jeste Bitadze. Ali i ovaj mladi centar je svestan gde je stigao, u kakvu sredinu i priliku da ga baš Mega lansira u košarkašku orbitu.

– Pre nego što sam došao u Megu, naravno da sam znao da bi taj potez bio veoma dobar za moju karijeru i da bi mi igranje u ovakvoj sredini značilo, a i pozitivno uticalo na razvijanje kao igrača. I došao sam. NBA liga je san svakoga ko se bavi ovim sportom, moram da priznam da je i meni – rekao je Gruzijac za HotSport.

U godini u kojoj je postao punoletan, Bitadze je iz rodnog Tbilisija gde je nastupao za klub po imenu Vita stigao u Srbiju i zadužio opremu Mege. Čini se da se veoma dobro snašao u ABA ligi koja ove sezone ujedno ima veoma talentovane i mlade, kao i one prekaljene centre.

– ABA liga je jedno zaista dobro takmičenje. Na Jadranu ima puno dobrih košarkaša u jakim timovima i dobro je igrati na ovim prostorima i takmičiti se.

FOTO: STARSPORT

U 2018. će Dejan Milojević navršiti šestu godinu kao trener tima iz Sremske Mitrovice. Kroz tolike godine i sezone ‘izveo’ je desetinu odličnih košarkaša, ali jedan koji je ispred svih jeste Nikola Jokić. Kao bivši igrač pod košem Milojević očigledno ima recept, koji bi mogao da primeni i nad Gogom.

– Puno mi znači što radim sa trenerom kao što je Dejan Milojević. Ono što sam već uočio jeste da se moja igra u reketu dosta poboljšala od kada treniramo zajedno, i uveren sam da će biti još bolja.

Iako su glavni ‘ambasadori’ sa strance iz Srbije sportisti, hrana i noćni život, to nije ono što je ostavilo najjači utisak na mladog Gruzijca, već ljudi.

– Volim Srbiju. Ovde su ljudi topli, svako želi da ti pomogne na bilo koji način i to je ono što mi se dopada.

A kada je reč o gruzijskoj košarci i tamošnjim igračima, ističe se ime Zaze Pačulije sa 15-godišnjim stažom u NBA i od prošle sezone vlasnikom prstena najjače lige na planeti. Nakon eliminacije Gruzije u grupi Eurobasketa, Pačulija je objavio da se povlači iz nacionalnog tima, tako da se mesto reprezentativnog centra otvorilo za neke mlađe košarkaše, poput Bitadzea.

– Mislim da je još uvek rano da mislim o stvarima kao što su te, mlad sam. Zaza Pačulija je vrhunski košarkaš i ukoliko želim da dostignem taj nivo moram da uložim još dosta napora i treniram.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter