2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARPORT

ABA LIGA: Zvezda pobedom za zaborav otvorila 2018. godinu

Objavljeno: 02.01.18 u 20:47

Košarkaši Crvene zvezde su u jednoj od najslabijih partija ove sezone stigli do pobede nad ekipom Olimpije u okviru ABA lige – 80:76.

Loše, ili bolje rečeno dekoncentrisano je Zvezda započela meč, Olimpija je iskoristila čak pet izgubljenih lopti Zvezde, od kojih je jedna Lesorova završila u rukama Dušana Alimpijevića, pa posle prednosti od 9:4, koju je Zvezda pretekla serijom 8-0, gosti iz Ljubljane dolaze do 18:16 i odlaze na prvu pauzu.

Novom serijom 7-0, uz trojku Ročestija, stigli su Beograđani do 26:22, ali je bilo velikih problema u odbrani, što je trenera Alimpijevića u jednom momentu nateralo da igrače tokom tajm-auta zapita da li žele da prime 150 poena do kraja utakmice.

FOTO: STARPORT

Kada su poveli 29:27, nisu se crveno-beli opuštali, trojkom Bjelice na poluvremenu je bilo 40:37.

Šut za tri je služio sjajno, ali su za dva poena i u odbrani igrači domaćeg tima bili „van elementa“. Ipak, uspeli su da Feldinovim pogotkom uz Faul, potom Jankovićevom trojkom, te Lesorovim zakucavanjem i akrobatskim košem Lazića odu na 62:56.

FOTO: STARPORT

U poslednjoj deonici Zvezda je, uz manje trzavice, održala vođstvo za prvu pobedu u 2018. godini, mada nema sumnje da će konačan rezultat biti jedino pozitivno u Alimpijevićevoj analizi utakmice.

Najefikasniji igrač meča bio je Ročesti sa 16 poena, Feldin i Dangubić su dodali po 13, dok je Bjelica imao poen manje. Kod Olimpije se istakao duo Špan – Morgan sa po 15 poena.

ABA LIGA, 14. KOLO

SUBOTA

Mornar – M. Bemaks    87:83

Igokea – Cedevita    61:69

FMP – Partizan    83:71

Cibona – Budućnost    87:93

UTORAK

C. zvezda – Olimpija    80:76

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

  1. Neozbiljan pristup utakmici , najlošiji : Lesor, Antić, Lazić, Enis , Jovanović , Davidovac,prosečni : Dangubić, Janković, Feldin, Bjelica; uobičajeno dobar Ročesti .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter