0
Košarka

FOTO: NBA

NBA: Drama u finišu utakmice večeri, Srbi bez učinka

Objavljeno: 29.12.17 u 09:10

Bobana Marjanovića nije bilo u igri Detroita dok Nemanja Bjelica nije uradio gotovo ništa.

Noćas je najzanimljiviji duel bio onaj između Bostona i Detroita u kojem su Seltiksi na kraju slavili sa 99:98.

Hjuston je vodio doslovce tokom cele utakmice, a kada je Boston u završnim momentima preuzeo vođstvo, stigao je do pobede. Već u prvom kvartalu su furioznom igrom Roketsi stigli i do plu 20, prednost je u kontinuittetu rasla i bila na visokoj lestvici i tokom drugog i trećeg perioda.

Međutim tokom četvrte četvrtine se učio znatni pad u igri Hjustona, a uzdizanje Bostona. Topila se prednost Roketsa koja je u jednom momentu bila i plus 26. Na oko 12 sekundi do kraja su odličnu akciju izveli Smart i Tejtum i smanjili minus na samo jedan poen razlike, a potom su Seltiksi izvukli i faul u napadu Hardena. Ovoga puta je gađao Al Horford i takođe pogodio, Seltiksi su u samom finišu preuzeli vođstvo, a za pobedu Hjustona je promašio Erik Gordon.

Što se srpskih igrača u najjačoj ligi na svetu tiče, Boban Marjanović u porazu Detroita od Orlanda (102:89) ponovo nije dobio šansu Stena van Gandija pa nije kročio na parket, dok je Nemanja Bjelica igrao u porazu Minesote od Milvokija (102:96) ali je bio bez značajnog učinka. Za sedam minuta igre u njegovoj statistici zabeležene su samo dve izgubljene lopte.

NBA – REZULTATI

Orlando – Detroit 102:89
Boston – Hjuston 99:98
Milvoki – Minesota 102:96
San Antonio – Njujork 119:107
Portland – Filadelfija 114:110

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter