0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Ritas pobedom u Francuskoj zacementirao drugo mesto, Simonović i Gordon odveli Zenit u drugu fazu!

Objavljeno: 26.12.17 u 20:57

Večeras su na programu bila prva tri meča poslednje runde prve faze Evrokupa, a svakako je najveću pažnju privukao duel u Bursi, gde su Tofaš i Zenit u direktnom duelu odlučivali ko će među 16 najboljih.

Na kraju je tim iz Sankt Peterburga bio taj koji je slavio, a konačan rezultat ovog meča bio je 80:76. Ruski tim je čitavim tokom prvog poluvremena bio bolji rival, imao prednost i od 37:23, a na veliki odmor otišao sa devet poena viška.

Ipak u nastavku je domaćin tu prednost rivala istopio, tri minuta pre kraja treće deonice poveo sa 55:50, ali se u poslednji desetominutni period ušlo sa vođstvom Zenita od 60:58.

Poslednji kvartal doneo je veliku borbu, ali su na kraju kao pobednici izašli gosti koji su bili pribraniji u ključnim momentima.

Najzapaženiji akter meča bio je bivši košarkaš Partizana, Dru Gordon, koji je uz 27 poena uhvatio i 10 skokova i tako predvodio ruski tim do pobede. Sledeći po efikasnosti bio je Skoti Rejnolds sa 13 poena, do su Sergej Karasev i naš Marko Simonović (3sk, 3 as) dodali po 12 poena.

Kod Tofaša Sami Mehija (9sk) i Morgan Rejmar su ubacili po 21 poen, dok je Ivan Paunić ubacio svega tri poena za 16 minuta na terenu.

Što se tiče Partizanove Grupe C, tu je Lijetuvos Ritas pobedom na gostovanju Limožu, rezultatom 71:69,  osigurao drugu poziciju na tabeli, ispred berlinske Albe koja svom meč igra sutra protiv Bilbaa.

Meč u Francuskoj doneo je maltene potpuno izjednačenu igru tokom čitavog susreta, sa čestim smenama u vođstvu, a na kraju su kao pobednici izašli Litvanci, koji su u završnici uspeli da steknu i održe blagu prednost.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Lukas Mavrokefalidis i Edigijus Mokavičijus sa po 13 poena.

Na drugoj strani najistaknutiji i jedini dvocifreni su bili Keni Hejs sa 14 poena, odnosno Aksel Butej sa 12.

EVROKUP – 10. KOLO:

Utorak:

Torino – Uniks 72:79

Tofaš – Zenit 76:80

Limož-Lijetuvos Ritas 69:71

Sreda:

Cedevita-Levaljos

Andora-Darušafaka

Galatasaraj-Hapoel

Budućnost-Lietkabelis

Ređo Emilija-Bajern

Lokomotiva-Partizan

Alba-Bilbao

Ulm-Trento

Gran Kanaria-Asvel

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter