0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: ‘Panteri’ slavili u Skoplju, MZT u sve tažoj situaciji

Objavljeno: 22.12.17 u 22:38

Košarkaši FMP-a ostvarili su pobedu na gostovanju MZT-u rezultatom 72:67, u utakmici 13. kola regionalnog šampionata.

Ekipa iz Železnika je do trijumfa došla nakon preokreta u poslednjih pet minuta, gde su sustrigli prednost makedonskog tima od 10 poena.

Takom najvećeg dela susreta, u kome su ekipe igrale u serijama, blagu prednost je ipak imao MZT, koji je nakon izjednačenje prve četvrtine odigrao odličnu drugu deonicu i na poluvreme poneo devet poena prednosti.

FMP je uzvratio u trećem kvartalu, koji su rešili u svoju korist rezultatom 19:13 pa su u poslednjih 10 minuta ušli sa zaostatkom od svega tri poena.

Kao što smo već naglasili, skopski tim je odigrao dobru prvu polovinu poslednje četvrtine, došao do prednosti od 66:56 na pet minuta pre kraja i u tim momentima je delovalo da su pred važnom pobedom.

Ipak u samom finišu su gosti uspeli da dođu do preokreta, zahvaljujući Lazareviću i Uskokoviću koji je šest od svojih osam poena ubacio u prelomnim momentima.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Filip Čović sa 16 poena, dva manje je ubacio Aleksa Radanov, dok je Stefan Lazarević dodao 13. Dvocifren je još bio i Majkl Odžo sa 10 poena i osam skokova.

Kod MZT-a najviše se istakao Dominik Mavra sa 20 poena, sledio ga je Bojan Trajkovicki sa 14 (6sk), dok se Damjan Stojanovski zaustavio na 13 poena.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter