1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PROBLEMI ZA ČANKA: Trojica igrača Partizana van terena na duži vremenski period!

Objavljeno: 20.12.17 u 14:00

Košarkaši Partizana sinoć su propustili lepu priliku da upišu prvu pobedu na domaćem terenu u ovosezonskom izdanju Evrokupa, pošto su u neizvesnoj završnici poraženi od Limoža sa 101:98.

Crno-beli su pokatzali veliku želju i uložili dosta energija ne bi li upisali drugu pobedu u evropskom takmičenju, ali za to nisu nagrađeni pošto je Patrik Miler promašio zicer za pobedu, svega nekoliko sekundi pre kraja.

Ipak novi trener crno-belih, Nenad Čanak, ne očajava previše nakon poraza na evropskom debiju, istučući da mnogo veću važnost za Partizan ima naredna utakmica regionalne lige protiv Mornara.

– Teška utakmica za nas u smislu velike potrošnje energije. Na kraju može da se kaže ni za šta. Ipak, utakmica će poslužiti za neki trening pred, za nas, mnogo važniju utakmicu protiv Mornara. Ponovile su se stvari kao protiv MZT-a, prvo poluvreme je bilo zadovoljavajuće, ispunjavali su se odbrambeni zahtevi. U drugom je bilo mnogo grešaka, mnogo iskakanja iz sistema, uzrokovanih skraćenom rotacijom i trenutnim fizičkim stanjem ekipe. Limož je pogodio bitne i teške šuteve u drugom poluvremenu, a nisu promašili nijedno bacanje. Na kraju, odlučila je jedna lopta. Miler obično pogađa iz tih pozicija, ali sad je eto promašio. Idemo dalje, spremamo se za mnogo bitniju utakmicu protiv Mornara, rekao je Čanak posle utakmice.

Partizan je na utakmici protiv francuskog tima bio značajno oslabljen, pošto u sastavu nije bilo petorice igrača i to kapitena Velečkovića, zatim Marinkovića, Čakarevića, Gavrilovića i Tomića. Dok se za dvojicu njih očekuje da budu u sastavu već protiv Barana, trojici predstoji duža pauza.

– Novica je možda bio u stanju da igra ovu utakmicu, ali nam je mnogo bitnija u subotu. Novicu očekijem u ekipi. Vanja je na zagrevanju osetio bol i procenili smo da je bolje da pauzira. Moja ideja je bila da proba da odigra pet-šest minuta, da uđe u ritam s loptom, da bi protiv Mornara bio na mnogo većem nivou, ali na kraju smo odlučili da je preveliki rizik. Ta dva igrača očekujem u kombinaciji za tim. Čakarević, Gavrilović i Tomić su u autu za duže vreme- istakao je Nenad Čanak.

0
0

1 Komentara

  1. Veličković samo igra protiv Zvezde , kao da mu je to zadnja utakmica u životu i kad izgubi(a izgubi kad god Zvezda hoće) onda više ne može doći sebi i nije sposoban da igra nego mora na lečenje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter