0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Očajan početak i kraj utakmice koštali Cedevitu poraza u Kazanju, sjajna partija bivšeg košarkaša Partizana

Objavljeno: 20.12.17 u 19:29

Zagrepčani su poraženi na gostovanju ekipi Uniksa, rezultatom 78:61, u utakmici 9. kola Evrokupa.

Ekipa Jura Zdovca na ovom meču i nije mogla bolje da prođe kada se u obzir uzmu očajna uvodna i završnačetvrtina, u kojima je Cedevita ubacila po svega devet poena.

To je uslovilo da hrvatski predstavnik već posle prve deonice, gde u poslednjih šest ipo minuta nije uspeo da poentira, ostane u zaostatku od 13 poena.

Ipak, gosti su dobrom drugom deonicom uspeli da nadomeste očajnu prvu, pa su do odlaska na poluvreme prednost Uniksa smanjili na 36:32 i tako se vratili u meč.

Treći kvartal doneo je izjednačenu košarku, gde su košarkaši Cedevite na mint pre kraja uspeli da dođu do egala (52:52), a u poslednji desetominutni period se ušlo sa vođstvo ruskog tima od 57:52.

Poslednja deonica donela je još jedno napadačko „pomračenje“ Zagrepčana, koji su ponovo ostali na svega devet poena za četvrtinu, pa je Uniks lagano zaključio ovu utakmicu.

Uprkos ovom porazu hrvatski šampion i dalje prolaz u narednu fazu drži u svojim rukama, za koji će im, u slučaju da Andora ostvari obe pobede do kraja, biti dovoljan trijumf kod kuće nad poslednjeplasiranom Levaljosem.

Kod pobednika najefikasniji je bio nekadašnji centar Partizana, Sfefon Lazme, koji je uz 18 poena uhvatio i devet skokova. Gabonca je dobro pratio Kvino Kolom sa 16 poena i šest asistencija.

Kod Cedevite se najviše istakao Karlo Žganec sa 14 poena, poen manje ubacio je Džanan Musa, dok je dvocifren bio još samo Vil Čeri sa 12 poena.

Evrokup 9. kolo

Utorak:

Lietkabelis-Galatasaraj 77:84

Bajern-Budućnost 85:82

Zenit-Ulm 90:78

Partizan-Limoz 101:88

Sreda:

UNICS – Cedevita Zagreb 78:61

Darušafaka- Torino

Levaljos- Andora

Hapoel-Ređo Emilija

Bilbao-Lokomotiva

Lijetuvos Ritas-Alba

Asvel-Tofaš

Trento-Gran Kanarija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter