0
Evrokup

EVROKUP: Partizan poražen u neizvesnoj završnici, Miler promašio zicer za pobedu!

Objavljeno: 19.12.17 u 21:55

Košarkaši Partizana poraženi su na debiju Nenada Čanka u Evrokupu od francuskog Limoža, rezultatom 101:98, na oproštaju od svojih navijača u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Kao i u mnogim prethodnim mečevima, Partizan je nakon dobre igre u prvom poluvremenu u nastavku doživeo pad, ali su u finišu uspeli da se vrate i imali veliku priliku čak i da trijumfuju. Ipak pri rezultatu 99:98 za goste, Patrik Miler nije iskoristio zicer koji je prethodno sam sebi pripremio i beogradski tim je doživeo novi poraz.

Crno-beli koji su na ovoj utakmici nastupili bez nekolicine veoma važnih igrača, poput Vanje Marinkovića, Novice Veličkovića, Strahinje Gavrilovića, Marka Čakarevića i Obrada Tomića i u toj skraćenoj rotaciji treba možda i tražiti razlog žutih minuta drugom delu utakmice.

Prva četvrtina protekla je u dosta izjednačenoj igri gde je ipak, najvećim delom ove deonice, Partizan bio taj koji je održavao blago vođstvo.

Crno-beli su predvođeni raspoloženim Đokom Šalićem, koji je u prvoj četvrtini ubacio osam poena, imali i vođstvo od 18:12 a prvi desetominutni period su završili sa poenom prednosti (20:19).

U drugoj deonici su Šalića odmenili Patrik Miler i Najdžel Vijijams-Goss i Partizan je najviše zahvaljujući njima dvojici, ali i prilično dobrom timskom odbranom, postepeno povećavao presdnost koja je nakon trojke Nikole Tanaskovića postala i dvocifrena. (47:37)

Već u sledećem napadu Miler je sa linije penala crno-belima doneo i najveću prednost od 12 poena prednosti, a na veliki odmor otišlo se rezultatom 51:42.

Partizan je tokom prvih 20 minuta sjano selektirao šut za tri poena (7/9), imao gotovo duplo više asistencija od rivala (15-8) i svega tri izgubljene lopte i to je rezultiralo opipljivim vođstvom pred nastavak utakmice.

Treća deonica donela je blagi pad domaćeg tima, koji je dosta bio uslovljen i dosta ofanzivnijom igrom u odrani Limoža. Francuski ti je tokom čitave deonice pretio Partizanu, u nekoliko navrata spuštao prednost i na tri-četiri poena, ali su crno-beli ipak uspevali da održe prednost.

Malo po malo Francuzi su smanjivali vođstvo tima Nenada Čanka i na 47 sekundi pre kraja stigli do izjednačenja 73:73, a pred ulazak u poslednji kvartal na semaforu je pisalo 76:76.

Gosti su i početkom poslednje deonice bolje krenuli i trojkama Džoša Kartera i Kenija Hejsa, nakon četiri minuta igre došli do prednosti od 84:79.

Ipak košarkaši Partizana nisu dozvolili protivniku da tu prelomi meč, već odgovaraju serijom 7:0. Krneulo je poenima Nikole Tanaskovića, a na to su se nadovezali poeni Šalića nakon ofanzivnog skoka, posle čega je svirana i tehnička greška Tatidasu Lindeki.

Tako su crno-beli nakon pogotka sa penala Vilijams-Gosa i Polaganja Milera došli ponovo do vođstva (86:84), na četiri minuta pre kraja, pa je usledila nova neizvesna završnica u kojoj su zapaženi bili Partizanovi Amerikanci.

Crno-beli su preko Milera i Vilijams-Gosa održavali prednost u samom finišu, ali je na drugoj strani Butej uvek imao spreman odgovor, a nakon što je Andrić pri egalu promašio trojku za novo vođstvo Karter je Limožu doneo vođstvo od 99:96.

Usledio je faul nad Vilijams-Gosom, koji je iskoristio oba penala i smanjio na minus jedan a nakon toga i faul u napadu Žatea na Andriću pa je Partzian imao 19 sekundi da pokuša da izbori pobedu.

Bili su blizu crno-beli da ostvari prvi trijumf kod kuće u Evrokupu, ali je Patrik Miler promašio zicer poziciju koju je prethodno sam sebi izgradio i gosti su došli do trećeg vezanog trijumfa.

Najefikasniji igrač u redovima Partizana bio je Najdžel Vilijams-Gos, koji je uz 28 poena imao i 11 asistencija, a samo dva poena manje imao je tragičar Miler. Odličnu partiju pružio je i Đoko Šalić sa 18 poena.

Kod Limoža listu strelaca je predvodio Keni Hejs sa 22 poena, poen manje imao je Aksel Butej, dok je Džoš Karter uz 17 poena ima i odam skokova.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter