0
Evrokup

EVROKUP: Mačvan i Bajern srušili Budućnost, Simonović cepao mrežice u pobedi Zenita nad Ulmom

Objavljeno: 19.12.17 u 23:00

Minhenski tim je na domaćem terenu savladao Pogoričane u neizvesnoj završnici, rezultatom 85:82 i tako potvrdio prvu poziciju u grupi B.

Ekipa Aleksandra Đorđevića je najvećim delom ove utakmice imala kontrolu igre u svojim rukama i rezultatsku prednost koja je u nekoliko navrata prelazila u dvocifrenu.

Bavarci su u četvrtu četvrtinu ušli sa deset poena viška (67:57), ali je u poslednjem desetominutnom periodu došlo do dobre reakcije Budućnosti.

Tim Aleksandra Džikića je pre svega zahvaljujući sjajnom Nemanji Gordiću, koji vezuje 14 poena, na četiri minuta pre kraja stiže do egala 76:76, ali su Mačvan i drugovi u završnici ipak bili skoncentrisaniji i došli i do devete pobede u isto toliko mečeva.

Kod pobednika najefikasniji su bili Devin Buker i Džered Kaningem sa po 15 poena, a pratili su ih Nihad Đedović sa 13 odnosno Milan Mačvan sa 11 poena i dva skoka. Stefan Jović nije bio u sastavu.

Kod Podgoričana brutalnu partiju pružio je Nikola Ivanović, koji je meč završio sa 27 poena i samo jednim promašajem na utakmici (2/2 za dva, 5/6 za tri, 8/8 penali) a uz to je imao i šest skokova i tri asistencije. Odličan je bio i Nemanja Gordić sa 22 poena i sedam asistencija.

Veoma zapažen večeras je bio još jedan srpski reprezentativac, Marko Simonović, koji je u pobedi Zenita nad Ulmom, od 90:78, upisao 21 poena uz šut za tri 6/9 .

Nekadašnji košarkaš Zvezde bio je i najefikasniji u timu iz Sankt Peterburga a pratili su ga Sergej Karasev sa 17 i bivši centar Partizana, Dru Gordon, koji je uz 14 poena pokupio i osam skokova.

Kod nemačkog tima Isak Fotu je ubacio 16 poena, poen manje je upisao Dželej Beimon, dok se Luk Harangodi zaustavio na 13 poena i šest skokova.

Evrokup 9. kolo

Utorak:

Lietkabelis-Galatasaraj 77:84

Bajern-Budućnost 85:82

Zenit-Ulm 90:78

Partizan-Limoz 101:88

Sreda:

UNICS – Cedevita Zagreb

Darušafaka- Torino

Levaljos- Andora

Hapoel-Ređo Emilija

Bilbao-Lokomotiva

Lijetuvos Ritas-Alba

Asvel-Tofaš

Trento-Gran Kanarija

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter