0
Košarka

NBA: Bogdan na korak od ličnog rekorda u porazu od Toronta, Marjanović ponovo bez minuta (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.17 u 09:03

U noći između nedelje i ponedeljka odigrano je svega četiri utakmice najjače košarkaške lige sveta, a od naših košarkaša ma terem je izašao samo Bogdan Bogdanović.

Srpski reprezentativac je protiv Reptorsa pružio jednu od njaboljih partija od kako je otišao u NBA, ali to nije pomoglo Kingsima da trijumfuju u Kanadi.

Bogdanović je u porazu svog tima od Toronta, rezultatom 108:93, ubacio 18 poena (4/7 za tri), a uz to je dodao pet asistencija i tri skoka i jednu krađu, za 28 minuta na parketu.

Ovo je samo za jedan poen slabiji učinak od njegovog ličnog rekorda u Americi, koji je ostvario u „Junajted centru“ u pobedi nad Čikagom.

Izvro:Youtube/FreeDawkins

 
Sakremento je pružio dobar otpor jednoj od najboljih ekipa istoka, odigrao ravnopravno tri četvrtine, ali početkom povslenje deonice domaćin se prvi put odlepio na dvocifrenu razliku koju je sačuvao do kraja.

Najefikasniji u redovima Toronta bio Damar Derozan sa 21 poenom i pet asistencija, sjajan je bio Jonas Valančiunas koji je uz 13 poena dodao i 16 skokova, dok je Kajl Lauri uz 16 poena imao isedam asistencija i pet skokova.

Kod tima iz Kalifornije identičan učinak kao Boganović imao je Geret Templ, Džordž Hil je ubacio 16 poena, dok se Vili Koli Stain zaustavio 12, uz šest skokova i četiri asistencije.

Za razliku od svog reprezentativnog kolege, Boban Marjanović nije dobio priliku da zaigra u pobedi Detroita protiv Orlanda, rezultatom 114:110.

Pistonsi su na domaćem terenu tri četvrtine dominirali, u poslednji kvatal ušli sa 19 poena prednosti, ali su pred kraj dopustili gostima sa Floride da ih ugroze. Na dva minuta do kraja Medžiksi su prišli na svega pet poena zaostatka, ali ipak za veliki preokret nisu imali ni vremena ni snage.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Redži Bulok sa 20 poena i pet skokova, Tobias Heris, Redži Džekson i Entoni Toliver su dodali po 17, dok je Deandre Dramond uz 12 poena dodao i šest skokova.

Kod Orlanda je blistao balkanski dvojac Hezonja-Vučević. Hrvatski reprezentativac je bio najefikasniji u svom timu sa rekordom karijere od 28 poena i šest skokova, a crnogorski centar ga je sledio sa 24 poena, 14 skokova i sedam asistencija. Odličnu partiju pružio je i Džonaton Simons koji je uz 23 poena upisao i sedam astencija i šest skokova. Elfrid Pejton se zaustavio na 15 poena i sedam asistencija.

Izvor:Youtube/Rapid Highlights

Zanimljivo je bilo i u Vašingtonu, gde je je nakon 45 minuta gotovo izjednačene borbe. Klivlend u samom finišu uspeo da slomi otpor Vizardsa i slavi rezultatom 106:99.

Utakmicu u prestonici obeležio je novi tripl-dabl Lebrona Džejmsa, koji je susret završio sa 20 poena, 15 asistencija i 12 skokova. Jedini efikasniji od Kralja bio je Kevin Lav sa 25 poena i devet skokova, Džef Grin je dodao 15 a Kajl Korver 11 poena.

Kod domaćina Bredli Bil je uz 27 poena dodao i po pet skokova i asistencija, Majk Skot je ubacio 19 uz po četiri uhvaćene lopte i dodavanja, dok je Džon Vol upisao učinak od 15 poena, 10 asistencija i šest skokova.

Izvor:Youtube/Rapid Highlights

Poslednji meč sinoćnjeg programa doneo je pobedu Indijane u Bruklinu rezultatom 109:97 i novu odličnu partiju Viktora Oladipa.

Bek Pejsersa je na ovoj utakmici predvodio svoj tim do pobede sa učinkom od 26 poena, sedam skokova i tri asistencije, Domantas Sabonis je upisao 17 poena i osam skokova, dok je Majls Tarner dodao poen manje uz šest skokova. Dobre pratrije su pružili i Kori Džozef sa 15 poena i šest skokova, odnosno Daren Kolinson sa 14 poena i sedam asistencija.

Kod Nets više od ostalih se itakao Alen Kreb sa 17 poena, po 14 su postigli Karis Lavert, Kvinsi Ejsi i Džo Heris, a poen manje od njih dodao je Tajler Zeler.

Izvor:Youtube/FreeDawkins

Tornonto- Sakramento 108:93

Detroit-Orlando 114:110

Vašingron-Klivlend 106:99

Bruklin-Indijana 109:97

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter