0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MILKO BJELICA: Moramo da iskoristimo poraz Budućnosti od Zadra

Objavljeno: 16.12.17 u 11:41

Nema puno vremena za odmor košarkaša Zvezde, gotovo da ga uopšte ni nema.

Crvena zvezda već sutra igra novu utakmicu iako je juče imala naporno gostovanje u Španiji.

Sada sleti novo, u Baru domaćem Mornaru. Crveno-beli moraju da igraju u nedelju jer ih u utorak očekuje gostovanje Fenerbahčeu, pa u četvrtak u Beograd stiže Panatinaikos. Zgusnut i veoma težak raspored u kojem se za sada prvaci Jadrana dobro snalaze.

– I početka ove mini turneje od tri gostovanja i pre pobede nad Valensijom, utakmicu sa Mornarom obeležio sam kao izuzetno važnu. Svesni smo značaja duela i to na gostovanju u borbi za poziciju i prednost domaćeg terena. Zato utakmici sa Mornarom, dobrim timom pristupamo sa najvećim oprezom. To je ekipa u kojoj se ističe nekoliko igrača: Nidam, Mićović, Luković, Vranješ… svakoga mogu da poremete ukoliko nespreman dočeka tu utakmicu. Ova liga pokazuje da morate da dajete maksimum u svakoj utakmici jer, to je i dosadašnji tok takmičenja pokazao, svako svakoga može da pobedi. Mi u ovaj važan meč ulazimo nakon teškog puta i praktično bez treninga, ali nadam se da ćemo biti na visini zadatka i pobediti, izjavio je Dušan Alimpijević.

Vrline Mornara je predočio i Milko Bjelica koji je takođe svestan da Zvezdi neće biti lako u Baru, pogotovo u jednom ovakvom ritmu putovanja i mečeva.

– Ekipa Mornara u kojoj se po mom mišljenju ističu Nidam i Vranješ, je izuzetno neugodna, posebno na svom terenu. Ovo je jako važna utakmica sa nas. I pored toga što smo igrali evroligašku utakmicu u Valensiji, ispratili smo i rezultat utakmice u Zadru gde je domaći tim pobedio Budućnost i tu vidimo našu šansu da se na tabeli približimo ekipi iz Podgorice. Sigurno da postoji umor kod nas nakon posle ovog teškog putovanja, ali očekujem da potpuno spremni dočekamo meč u Baru, izjavio je Bjelica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter