0
Košarka

ZASEDALA FIBA: Srbija bez domaćinstva 12 godina, novi ‘rat’ sa Evroligom

Objavljeno: 11.12.17 u 18:13

Glavni odbor FIBA zasedao je danas i doneo nekoliko važnih odluka kako bi se unapredila košarka u svetu.

Doneta je odluka o tome ko će biti domaćin Svetskog prvenstva 2023. godine. Prvi put u istoriji Mundobasketa, tri zemlje će biti organizatori turnira. To su Japan, Filipini i Indonezija. Protiv kandidat Argentina i Urugvaj imaće prednost kod donošenja odluke za Mundobasket 2027. To znači da se Svetsko prvenstvo u Srbiji neće igrati najmanje 12 godina.

Glavni odbor FIBA je takođe zaključio da su kvlafikacije za Svetsko prvenstvo pun pogodak i da je više od 300 hiljada ljudi prisustvovalo mečevima na svim kontinentima.

Ipak, trn u oku je i dalje EKA koja ne dozvoljava igračima iz Evrolige da igraju ‘prozore’. To jest, pismeno ‘da’, ali klubovi vrše pritisak na igrače da odustanu, što se i dogodilo u novembru. Zaključak je da FIBA neće praviti nikakve sporazume sa EKA, Evroligom i 16 klubova, dok njihovi igrači ne zaigraju za reprezentacije. to znači da se ‘rat’ nastavlja.

Kada je reč o basketu 3X3, gde Srbija suvereno vlada, donet je zaključak da ovaj sport mora da se razvija, pogotovo sada kada je član MOK-a.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter