Sada već bivši selektor Slovenije Igor Kokoškov u razgovoru za ‘Nedeljnik’ govorio je o tome kako je mogao u finalu Eurobasketa da igra protiv Srbije.

Igoru Kokoškovu je tek 45 godina, a već ima zavidnu trenersku karijeru, kako u NBA, tako i sa Slovenijom sa kojom se popeo na ‘krov Evrope’. On je za ‘Nedeljnik’ objasnio kako je bilo igrati protiv Srbije, svoje zemlje.


– Ljudi se nekad šale, ali provlače ozbiljnost rečima ‘kako si to mogao?’ Ja kažem ‘Nemam nikakav problem. Meni je čast da igram u finalu protiv Srbije'”, rekao je Kokoškov i naveo da ne želi da se pravda. Nisam mogao da čekam. Ne želim da se pravdam, ali reprezentacija Srbije ima sjajnog selektora, sjajne momke i čoveka za kog je velika sreća što je uopšte u srpskoj košarci. Govorim, naravno, o Saši Đorđeviću. Velika je stvar što je ostao u košarci uopšte, i da daje veliki deo sebe srpskoj košarci i nacionalnom timu. Ja moram da gradim svoju karijeru i donosim svoje odluke – rekao je Kokoškov.

On je istakao da ne očekuje još uvek da bude privilegovan i preuzme Srbiju, ali zna šta bi trebalo da radi do konačnog cilja.

– Nemam privilegiju kao neki treneri koji kažu: ‘Ja bih samo vodio selekciju svoje zemlje.’ Ja moram da rastem i da se razvijam kao trener i profesionalac, i iz tog aspekta Slovenija je za mene bila novo iskušenje; nemam nikakvih emotivnih dilema i ne osećam se nimalo nekomforno zbog činjenice da sam ih vodio, da smo pravili dobre rezultate i da smo igrali sa Srbijom u finalu. Ja sam sebi to predstavio kao čast i zadovoljstvo da mogu da odigram jednu utakmicu protiv Saše i momaka – rekao je Kokškov.

Ceo intervju sa zlatnim selektorom Slovenije možete pročitati u ‘Nedeljniku’.