0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PROMOCIJA PRAVOG LICA SPORTA: Aleksandar Đorđević se uključio u kampanju grupnog finansiranja filma i projekta „Skok“

Objavljeno: 30.11.17 u 13:15

Aleksandar Saša Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije i jedan od naših najistaknutijih sportista svih vremena, uključio se u jedinstvenu kampanju za grupno finansiranje putem koje se prikupljaju sredstva za poslednju fazu snimanja dokumentarnog filma „Skok“ o košarkašici Nataši Kovačević.

Takođe on je ujednu pružio i podršku i postavljanju spomenika kojim se čuva uspomena na velikane srpske košarke i korene sportskog prijateljstva Srbije i Francuske, kao i za akciju „Fondacije Nataša Kovačević“ – škole košarke za devojčice.

-Kao selektor Srbije, ali i nekadašnji reprezentativac, odlučio sam da podržim kampanju za grupno finansiranje završetka projekta „Skok“ koji promoviše pravo lice sporta: sportsku borbu, prijateljstvo u sportu i negovanje sportske tradicije. Imajući u vidu kakav je borac Nataša Kovačević, siguran sam da film o njoj neće biti obična sportska priča, već motivacija za sve nas koji se na dnevnom nivou borimo sa malim preprekama- rekao je Đorđević.

Ideja da se kroz ovaj projekat, u sklopu filma, podigne spomenik utemeljivačima srpske škole košarke u Beogradu i njihovom treneru, prvom profesionalnom selektoru naše reprezentacije Anriju Helu, zaslužuje šire angažovanje naše javnosti. Drago mi je da mogu da se priključim ličnostima koje su već podržale ovaj projekat, ali i institucijama kao što su košarkaški savezi Srbije, Francuske i Beograda i Ambasada Francuske u Beogradu.

Pored lične donacije, kao jedan od mojih doprinosa ovom projektu, ali i doprinosa KS Srbije, prilažem košarkašku loptu s potpisom predsednika KS Srbije Predraga Danilovića i mojim, koja će se na platformi za grupno finansiranje naći kao jedan od simboličnih poklona za određenu donaciju”, izjavio je velikan srpske i evropske košarke Aleksandar Đorđević ovim povodom.

Do sad je na platformi Indiegogo našu kampanju podržalo svojim donacijama 45 ljudi iz 10 zemalja! Pored Aleksandra Đorđevića, među donatorima iz sveta košarke su još jedan naš trener Zoran Lukić (Nižnji Novgorod, Rusija) i Košarkaški klub Zemun. Pozivamo vas da nam se pridružite i budete deo ove inspirativne priče koju želimo da pokažemo celom svetu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter