0
Evroliga

EVROLIGA: Marković se povredio u pobedi Himkija, Štimac doneo Efesu vrednu pobedu

Objavljeno: 30.11.17 u 20:32

U prve dve utakmice 10. runde Evrolige Himki je savladao Brose Bamberg, a Anadolu Efes je bio bolji od Armanija iz Milana.

U Podmoskovlju Himki je bio bolji od Brose Bamberga rezultatom 82:73, ali ne toliko ubedljivo kao što rezultat pokazuje.

Nemački tim je u većem delu meča uspevao da drži egal, čak i da povede početkom poslednje deonice, ali je zatim usledio veliki pad ekipe Andree Trinkijerija, a to je na drugoj strani iskoristio Aleksej Šved, koji je ubacio gotovo sve što je šutnuo u završnici.

Na kraju je on bio najbolji sa 26 poena, Entoni Gil je ubacio 14, a Džejms Anderson je postigao 12 poena.

Ono što ne može da raduje ovdašnje ljubitelje košarke jeste povreda Stefana Markovića, koji se u samom finišu prvog poluvremena požalio na povredu zgloba, nije mogao da se osloni na nogu, te su ga saigrači izneli sa parketa i više se nije vraćao u igru.

Luka Mitrović nije igrao za ekipu Brose Bamberga.

U drugom meču još veća drama. Efes je u Istanbulu dočekao Armani i na kraju trijumfovao sa 73:68 iako su gosti imali vođstvo u poslednjem minutu.

Tada je Vladimir Štimac pogodio uz faul na 35 sekundi pre kraja, preokrenuo na plus dva, a zatim je Kurtis Džerels izblokiran pri šutu za tri poena, da bi na drugoj strani Zoran Dragić pogodio dve sekundi pre kraja za konačnih pet poena razlike.

Upravo je Štimac bio najbolji pojedinac utakmice sa 19 poena, pratio ga je MekKolum sa 15, a 12 je imao Dragić. U poraženom sastavu Vladimir Micov i Džordan Tiodor su imali po 15, a Gudaitis je postigao 11.

Evroliga, 10. kolo:

četvrtak

Himki – Bamberg 82:73
Anadolu Efes – Milano 73:68

20.05 Makabi – Žalgiris
20.30 Baskonija – Fenerbahče
20.30 Valensija – Olimpijakos

petak

18.00 CSKA – Barselona
20.00 Panatinaikos – Unikaha
20.00 Real Madrid – Crvena zvezda

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter