0
Košarka

KVALIFIKACIJE ZA SP: Novi „Orlovi“- stare navike, Srbija lako protiv Austrije, sledeća je Gruzija

Objavljeno: 24.11.17 u 22:02

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je započela kvalifikacije za Mundobasket, savladavši u dvorani „Aleksandar Nikolić“ reprezentaciju Austrije sa 85:64 (17:12, 27:17, 15:13, 26:21).

Ekipa Aleksandra Đorđevića, očekivano, nije imala većih problema protiv apsolutnog autsajdera grupe, iako je tokom utakmice bilo uočljivo da je ova reprezentacija u fazi uhodavanja.

Mnogo novih momaka dobilo je priliku na ovoj utakmici, potpomognuti onim iskusnijima poput Mačvana, Raduljice, Birčevića, Simonovića, a može se reći da su Austrijanci posluižili kao dobra priprema za meč narednog kola, kada će naš tim ugostiti dosta ozbiljnijeg rivala, selekciju Gruzije.

Oko 4000 navijača u beogradksom „hramu košarke“ moglo je da na delu vidi neke nove momke poput Stefana Pena, Ilije Đokovića, Dejana Todorovića, koji su može se reći položili test i pokazali da se na njih može računati i nadalje.

Naši košarkaši su posao na ovom meču odradili rutinski, tek uz blage padaove u igri, što je i normalno kada se u obzir uzme količina novih igrača u timu.

Najefikaniji u redovima naše selekcije bio je Ivan Paunić sa 16 poena, poen manje dodli su Miroslav Raduljica i Marko Simonović, dok su po osam poena ubacili Birčević i Todorović.

Kod Austrije istakao se Mahalbašić sa 15 poena, a dvocifren je bio još samo Šrajner sa 11.

Srbiju u ponedeljak čeka duel sa Gruzijom, a utakmica je na programu od 20.00. časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter