0
Košarka

Evropsko prvenstvo u kosarci, Eurobasket 2017, Hrvatska - Rusija, kosarkaska utakmisa 1/8 finala 10.09.2017. Istanbul, Turska, 10. Septembar 2017. Dvorana Sinan Erdem na fotografiji: foto: Pedja Milosavljevic

RAĐA POGAĐA U CENTAR: Dok srpska košarka ređa uspehe mi kao da smo sleteli na Mesec!

Objavljeno: 21.11.17 u 19:23

Legenda hrvatske i jugoslovenske košarke otkriva zašto je srpska košarka toliko uspešnija od hrvatske.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske na svako veliko takmičenje kreće sa velikom nadom da će prekinuti prokletsvo, koje traje još od Atine 1995. godine, a vraća se sa novim velikim razičaranjem.

Potencijala za medalje tu svakako ima. Naši zapadni susedi godinama imaju respektabilne sastave, od kojih se očekuje borba za neko od odličja, međutim kada dođe do onih glavnih borbi oni odjednom stanu. Mnogi se pitaju zašto je to tako, zašto Hrvatska godinama ne može ni da primiriše medalji, dok se Srbija sa svakog prvenstva vraća sa nekim odličjem.

Odgovor na ovo pitanje je hrvatskoj javnosti ponudio proslavljeni as jugoslovenske košarke, Dino Rađa, koji smatra da je stvar više nego očigledna.

-Kod njih su njihove legende poput Ivkovića, Obradovića, Maljkovića, a sada i Saše Đorđevića, nastavile da rade po uzoru na tu školu, dok je kod nas košarku svojevremeno preuzeo sudija koji je od toga napravio svoj biznis. Kod njih se drži do toga šta njihove legende kažu, a kada je moja generacija kod nas pokušala nešto da napravi, mi smo sklonjeni. Zašto je generacija ‘92. sklonjena? Zar je taj vladajući sistem bio toliko umrežen?“, pita se Rađa, koji ističe da je zbog poteza pojedinaca Hrvatska prinuđena da sve ponovo gradi od nule.

-Ne želim govoriti o Danku Radiću, nije cilj udarati po nekome ko je onemoćao, nego treba gledati šta činiti dalje jer nam se sistem urušio do temelja. A mi smo sada u situaciji kao da smo sleteli na Mesec i sada se moramo snalaziti i graditi ispočetka-, zaključio je Rađa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter