0
Košarka

UMESTO KOMPROMISA PRŠTE OPTUŽBE: FIBA ponovo udarila po Evroligi, najavljuju i moguće sankcije!

Objavljeno: 20.11.17 u 20:24

Nakon što su selektori većine reprezentacija za predstojeće kvalifikacije za Mundobasket, odustali od većine igrača iz Evrolige, postalo je jasno da je Đordi Bartomeu dobio rat protiv FIBA.

Kada je uvidela da gubi rat, Međunarodna košarkaška federacija je odlučila da plati osiguranje za igrače i snosi posledice njihovog lečenja ukoliko dođe do povreda tokom takozvanih FIBA „prozora“, međutim ni to nije ubadilo čelnike klubova da puste svoje igrače u nacionalne selekcije.

Nakon svega oglasio se generalni sektretar FIBA, Patrik Bauman, koji je optužio Evroligu za haotičnu situaciju u evropskoj košarci.

-Na igrače i navijače utiče ovaj stav koji ima Evroliga. Evroliga je odgovorna što namerno i cinično organizuje utakmice tokom kvalifikacija. stavljajući igrače u tešku poziciju da moraju birati između klubova i nacionalnih timova. Evroliga je znala za ‘prozore’ još pre dve godine kada je kalendar kreiran i znala je da će se ovo desiti ako se dva kalendara poklope. Bez obzira na to, odlučili su da nastave sa stvaranjem situacije koja utiče na igrače, navijače i sport- rekao je Bauman za „AFP“.

On je takođe istakao da celokupna situacija mogla drugačije da se razreši, ali i najavio da će svako ko odluči da bojkotuje sistem koji su uspostavili snositi posledice.

-Evroliga je nastavila da sprovodi svoj program za dobrobit male grupe igrača. Znali smo od početka da će izostati NBA igrači, ali je ova odluka doneta širom sveta među članicama FIBA. Evroliga se loše ponaša. Verujemo da žele da prekinu postojeći sistem, a mi želimo da sačuvamo model nacionalnih šampionata i timova. Svako ko namerava da bojkotuje ovaj model će se suočiti sa posledicama. Ako je potrebno, dozvolićemo Komisiji i drugim telima da odluče šta je legitimno i dobro, a šta nije- zaključio je Bauman, koji je istakao i da će sve selekcije, osim domaćina Kine, morati kroz kvalifikacije da obezbede plasman na Svetsko prventvo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter