0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Kako su Teodosić i Čildres naneli veliku tugu navijačima Partizana (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.17 u 00:00

Ovo je bio najveći uspeh srpske klupske košarke nakon što je Partizan postao prvak Evrope u sezoni 1991/92.

Fajnal-for Evrolige se te 2010. godine igrao u glavnom gradu Francuske.

Pamtiće se Pariz, kao mesto gde su crno-beli mogli mnogo, ali su ipak pretrpeli dva poraza i vratili se kao četvrtoplasirani. Ruku na srce, obezbeđen fajnal-for i četvrto mesto u Evropi su ogroman uspeh, ali pitanje je da li bi puleni Duška Vujoševića u Parizu ispisali novu istoriju da nije bilo spleta slučajnih okolnosti.

Barem se tako za sada čini, a ni Džoš Čildres ni Miloš Teodosić nikada nisu govorili o akciji koja im je donela produžetak u polufinalu Evrolige. Tekle su poslednje sekunde kada je neverovatnom kontrom Lester Bo Mekejleb na oko sedam sekundi do kraja doneo dva poena razlike Partizanu. Olimpijakos je imao poslednji napad, a lopta je bila kod Miloša Teodosića koji je pokušao da trojkom donese pobedu svom timu, međutim lopta nije uopšte kačila obruč. Ali se ispod njega nalazio sjajni Amerikanac Čildres koji kao da je samo čekao da se tako nešto dogodi. Reakcije Partizana u odbrani gotovo da nije bilo, a Čildres je uhvartio loptu i prikucao je za izjednačenje.

Malo je reći da je Partizanov moral nakon toga potonuo, ostao je lakši deo posla Olimpijakosu u produžetku i na kraju je bilo 83:80 za Grke. Na kraju je Barselona u finalu nadigrala Olimpijakos sa 86:68, a crno-beli doživeli još jedan tesan poraz u borbi za treće mesto, 90:88 od CSKA.

(Izvor: YouTube/NetScoutsBasketball)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter