4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KRITIKE GORANA GRBOVIĆA: Košarka koju Partizan igra je prevaziđena, odlazak Vujoševića ugasio navijače!

Objavljeno: 17.11.17 u 18:05

Legendarni košarkaš crno-belih je kao po običaju, bez dlake na jeziku, iskazao svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u njegovom nekadašnjem klubu.

Goran Grbović je u nekoliko navrata oštro „opleo“ po prethodnoj upravi tima iz „Humske“ na čelu sa Nikolom Pekovićem, a po svemu sudeći nije baš najzadovoljnijim ni trenutnim stanjem u voljenom klubu.

Grbović smatra da je stil koji trenutno igraju crno-beli odavno prevaziđen i da se bez značajnog poboljšanja u odbrani ne mogu nadati nečemu većem u ovoj sezoni.

– Partizanu ove sezone ne ide jer igra igru za koš više, a takva igra je odavno izumrla. Uz to, crno-beli igraju bez ikakvog koncepta, a u odbrani nema nikakve pomoći. Na takav način nemoguće je odbraniti svoj koš-, rekao je legendarni košarkaš za portal „Srbija danas“ i nadovezao se:

-Ekipa prima skoro 100 poena po meču. Ne mogu da se setim, a košarku pratim 50 godina, da je Partizan nekad primao toliko koševa. Odbrana mora da se popravi, jer od nje sve kreće. Naravno, ne sme ni u napadu biti sebičluka, kako se to dešavalo u nekim momentima. Šta je tu je, nema nazad, stvari se moraju ispravljati u hodu-, izjavio je Grbović.

Ipak on ističe da Partizan uvek mora da teži najvišim ciljevima, bez obzira na sastav koji ima, ali i da je ove sezone „plamen“ kod navijača, koji su oduvek bili pokretač tima, pomalo zgasnuo.

– Partizan uvek mora da teži ka titulama, bez obzira kakav tim ima. Grobari su na to navikli jer od 1945. na ovamo, crno beli se bore za trofeje, prikazuju vrhunsku košarku i imaju vrhunske igrače. Međutim, čini mi se da su se posle odlaska Duška Vujoševića i navijači malo ”ugasili”. Taj oganj, po kojem je Partizan bio prepoznatljiv, treba ponovo potpaliti- zaključio je Goran Grbović.

0
0

4 Komentara

  1. Nek ide ove jako take.
    Sledece da Miloje.preuzme tim.Bice tu od mladjih Pecarski kao lider,Tankosic,Tasic,Pazin,Aranitovic,…
    Novica kao tim menadzer.
    Kapira Covic dobro sta se sprema.Zato je nervozan

    0
    0
    Odgovori
  2. U pravu je grbovic,sve sto je rekao,svi sto igraju za partizan treba da izgaraju srcem,odlaskom duleta to vise nije to,mora to MNOGO,MNOGO bolje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter