0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Nestvarni Kalates! Partija iz snova pleja PAO za trijumf nad Efesom (VIDEO)

Objavljeno: 16.11.17 u 20:24

Nik Kalates doneo je pobedu Panatinaikosu na gostovanju Anadolu Efesu u meču 8. kola Evrolige, 82:81.

Grčki košarkaš rođen u Americi odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri i sa 29 poena i 10 asistencija predvodio je svoju ekipu u trijumfu nad Efesom, dok mu je samo jedan skok nedostajao za tripl-dabl učinak.

Upravo je Kalates trojkom 48 sekundi pre kraja postigao odlučujući koš. Imao je Efes poslednji napad nakon što je smanjena prednost PAO na jedan poen, ali Mekolum nije uspeo da pogodi.

Što se toka meča tiče, nijedan tim nije uspevao da tokom utakmice napravi ozbiljniju prednost. Efes je imao u jednom momentu sedam poena viška, i to sedam minuta pre kraja, dok je PAO vodio 10 razlike u prvoj četvrtini. Oba tima su uspevala da se vrate u igru, pa je susret ušao u neizvesnu završnicu, koju je Kalates rešio u poslednjem minutu.

Vladimir Štimac je odigrao dobru utakmicu, ali njegovih 15 poena nije bilo dovoljno za trijumf na kraju. 

Kod Panatinaikosa, pored Kalatesa, dvocifreni su bili Singlton i Gist sa po 11, dok je kod Efesa na Štimčevih 15 Motum dodao 21, Mekolum 16 a Danston 12. Ipak, na kraju, peta pobeda grčkog sastava, dok je Efes sa 2-6 poslednjeplasirani tim Evrolige.

EVROLIGA – 8. KOLO:

Četvrtak:

Himki – Makabi Tel Aviv 69:77
Anadolu Efes – PAO 81:82
ŽAlgiris – Baskonija
Real Madrid -Unikaha

Petak:

CSKA Moskva – Fenerbahče 18.00
Olimpijakos – Crvena zvezda 18.00
Armani Milano – Brose Basket 20.45
Barselona – Valensija 21.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter